Skriven av: BiblioteKarin Lst: 1890 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRocks bästa albumomslag

I dessa digitala tider förlorar omslaget allt mer i betydelse för var dag som går. Som en sista bastion står hårdrocken kvar och kämpar för vikten av ett snyggt och passande omslag, där ett riktigt bra arbete innebär ett lockrop till våra mörka inre krafter och ger oss såväl habegär till skivan ifråga, som en långvarigare relation med densamma. Bläddrande i konvolut, tummande på gamla vinylfodral, diskussioner om vilket omslag som egentligen är snyggast hör alla till vår kärlek till musiken, och därför är det dags att hylla de bästa omslagen som sett dagens ljus.

Häng med i WeRocks kavalkad, där var och en av skribenterna listar sina 6 favoriter. Du får en ny lista varje dag den närmaste tiden, och vi lovar att det blir en berg- och dalbana av nostalgi, överraskningar och grymma bilder!

Karin

Jag har ingen riktig smak för liemän, inälvor, utspilld hjärnsubstans, dödskallar och skelett. Trist nog har jag heller inga egentliga favoriter bland gamla klassiska hårdrocksomslag. Utan helt otroget växlar mina bästaomslag med väder och humör. Men här bjuds iaf några riktigt läckra omslag.

Backyard Babies – BACKYARD BABIES

6. ”Backyard Babies” – BACKYARD BABIES
Någonstans mitt emellan storstadens puls och en luftlätt imaginär befinner sig ett tryggt avslappnat gäng. Kanske så avslappnade eftersom BACKYARD BABIES bestämt att detta är sista plattan inför ett längre avbrott för bandets del? Andas lätthet och tyngd i samma andetag.

Lebenslinie - AKREA

5. ”Lebenslinie” - AKREA
Tyska AKREAs ”Livslinje”, kanske inte så subtilt, men ögat dras gärna ner i djupet och till detaljerna.

Vertebrae – ENSLAVED

4. ”Vertebrae” – ENSLAVED
Här kommer ändå mitt bidrag till benhögen! ENSLAVED kokar ner hela dödskalle- och skelettkonceptet till en enda ryggkota upphängd i sina sköra blodröda nervtrådar. Enkelt och vackert omslag till albumet som benämns ”Vetebrae”, alltså de kotor som ger oss ryggrad.

Reflections – APOCALYPTICA

3. ”Reflections” – APOCALYPTICA
Snyggt förpackad cello-metal i Apocalypticas första album med enbart egna låtar. Hela albumet med baksida och inlaga är sirligt och elegant.

Mere Contemplations – ENSLAVEMENT OF BEAUTY

2. "Mere Contemplations" – ENSLAVEMENT OF BEAUTY
Kontrasternas mästare. Tredje albumet från ENSLAVEMENT OF BEAUTY har en sofistikerad yta med fjäderlätt skirhet i kontrast till det vackra men extrema black metal-anstrukna musikaliska innehållet.

Come Clarity – IN FLAMES

1. ”Come Clarity" – IN FLAMES
Uttrycket ”med hjärtat i handen” fick en väldigt konkret innebörd när IN FLAMES släppte albumet ”Come Clarity” 2006.
-Jamän, titta! Hjärtat är ju strängt taget en del av våra ”inälvor” också. Då har vi både skelettdelar och kroppsinnehåll i albumkavalkaden och jag är kanske inte helt förtappad som hårdrockare ändå…

BiblioteKarin
2010-04-22

Här hittar du alla publicerade skribentlistor.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »