Skriven av: Henrik Nygren Lst: 2323 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRocks bästa albumomslag

I dessa digitala tider förlorar omslaget allt mer i betydelse för var dag som går. Som en sista bastion står hårdrocken kvar och kämpar för vikten av ett snyggt och passande omslag, där ett riktigt bra arbete innebär ett lockrop till våra mörka inre krafter och ger oss såväl habegär till skivan ifråga, som en långvarigare relation med densamma. Bläddrande i konvolut, tummande på gamla vinylfodral, diskussioner om vilket omslag som egentligen är snyggast hör alla till vår kärlek till musiken, och därför är det dags att hylla de bästa omslagen som sett dagens ljus.

Häng med i WeRocks kavalkad, där var och en av skribenterna listar sina 6 favoriter. Du får en ny lista varje dag den närmaste tiden, och vi lovar att det blir en berg- och dalbana av nostalgi, överraskningar och grymma bilder!

Henrik

Tales From The Thousand Lakes - AMORPHIS

6. ”Tales From The Thousand Lakes” - AMORPHIS
Ett mycket vackert omslag som perfekt passar titeln på skivan. Det förmedlar en mystisk och suggestiv föreställning, som återspeglas i det unika låtmaterialet.

Ride The Lightning - METALLICA

5. ”Ride The Lightning” - METALLICA
Jag har väldigt tydliga minnen från när jag inhandlade denna skiva, trots att det är över 20 år sedan. Det är något magiskt över detta omslag trots dess simplistiska framtoning. Men det är allt som behövs för det bästa metalalbumet genom tiderna.

Paradise Lost - SYMPHONY X

4. ”Paradise Lost” - SYMPHONY X
Ett vackrare omslag får man leta efter. Om man samtidigt sätter det i kontext till albumets tema, löst baserat på John Miltons episka dikt med samma namn. Blir det utan minsta eftertanke ett av det mest klockrena albumomslagen.

Altars of Madness – MORBID ANGEL

3. ”Altars of Madness” – MORBID ANGEL
Kaos i kombination med en ren och skär ondska avbildas, samtidigt som musiken leveras med en furiositet och känsla som fortfarande 30 år senare låter originellt och svårslagbart.

The Number Of The Beast – IRON MAIDEN

2. ”The Number Of The Beast” – IRON MAIDEN
Utan tvekan tidernas coolaste omslag. Iron Maidens ständige maskot Eddie avbildas i sin sanna natur samtidigt som djävulen får agera som marionett och lyda Eddies minsta vink.

Storm Of The Light’s Bane – DISSECTION

1. ”Storm Of The Light’s Bane” – DISSECTION
Kristian Wåhlin alias Necrolord har berikat oss med ett antal sjukt snygga skivomslag genom åren. Men här överträffar han sig själv med liemannen sittandes på sin häst omgiven av ett kargt vinterlandskap, utstrålandes en oöverträffad aggressivitet och genuin ondska. Detta sammanfattar klockrent dessa åtta musikskapelser som ingalunda är liksom liemannen av denna värld.


Henrik "Bodomhenke" Nygren
2010-04-23

Här hittar du alla publicerade skribentlistor.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »