Skriven av: Werock Lst: 2896 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRocks absolut bästa albumomslag - Sammanställning

I dessa digitala tider förlorar omslaget allt mer i betydelse för var dag som går. Som en sista bastion står hårdrocken kvar och kämpar för vikten av ett snyggt och passande omslag, där ett riktigt bra arbete innebär ett lockrop till våra mörka inre krafter och ger oss såväl habegär till skivan ifråga, som en långvarigare relation med densamma. Bläddrande i konvolut, tummande på gamla vinylfodral, diskussioner om vilket omslag som egentligen är snyggast hör alla till vår kärlek till musiken, och därför är det dags att hylla de bästa omslagen som sett dagens ljus.

Skribenterna har presenterat sina listor över hårdrockens snyggaste omslag. Här ser du alla förstaplaceringarna med motiveringar. Gjorde de ett bra val? Finns ditt val av bästa albumomslag med här? Rösta i Omröstningen på startsidan och gör din röst hörd i forumet.

”Sabbath Bloody Sabbath”– BLACK SABBATH

BLACK SABBATH Sabbath Bloody Sabbath front      BLACK SABBATH Sabbath Bloody Sabbath back

Egentligen är det helt otroligt att det snyggaste omslaget som någonsin gjorts är så gammalt som 1973, men det är å andra sidan inte helt enkelt att överträffa ett sånt här mästerverk. Drew Struzans bild som föreställer en man som plågas av mardrömmar och demoner är fantastisk i sig – och mycket passande till den musik som albumet innehåller – men det som verkligen lyfter hela skapelsen är att samma bild återkommer i inverterad form på baksidan. En helhet, en fantastisk detaljrik magiskt stämningsfylld bild. En värdig 1:a!
/Chief Rebel Angel

"Covenant" – MORBID ANGEL

MORBID ANGEL – Covenant

Det är naturligtvis lämpligt ifall ett skivomslag förutom att vara snyggt eller effektfullt också säger något om skivans musikaliska innehåll. I så fall önskar jag verkligen alla lycka till som tror sig kunna hitta ett bättre omslag än det till denna klassiska platta. Stearinljus? Check. Ockulta pergament? Check. Formler för svart magi? Check. Gåspenna? Check? Det bästa skivomslaget någonsin inom metal? Check…
/Blasphemedia

"Appetite For Destruction" - GUNS N' ROSES

Appetite For Destruction - GUNS N' ROSES

GUNS N’ ROSES albumdebut fick rockvärldens coolaste omslag när – och nu kommer jag få musikelitister på mig – de bytte från det som prydde förstaupplagan. Ja, jag vet, första omslaget anses coolare (jag äger den själv på LP) men let’s face it, det andra omslaget är helt oslagbart i all sin enkelhet. Ett kors prytt med alla medlemmarnas ansikten, som dödskallar. Omslaget är allt som bandet är på denna giv. Attityd, simplicitet och kontraster. Men framförallt visar den på vad GUNS N’ ROSES verkligen vilade på här, nämligen en spetskompetans över vad god smak är. Musiken, medlemmarna och texterna går alla hand i hand för att visa precis vad världen just då behöver – och omslaget illustrerar det hela till perfektion.
/Jonte Royal

”Come Clarity" – IN FLAMES

Come Clarity – IN FLAMES

Uttrycket ”med hjärtat i handen” fick en väldigt konkret innebörd när IN FLAMES släppte albumet ”Come Clarity” 2006. Detta är inte det IN FLAMES-album jag musikmässigt värderar allra högst men omslaget, och hela inlagan, har en oslagbar renhet och känsla.
/BiblioteKarin

”Storm Of The Light’s Bane” – DISSECTION

Storm Of The Light’s Bane – DISSECTION

Kristian Wåhlin alias Necrolord har berikat oss med ett antal sjukt snygga skivomslag genom åren. Men här överträffar han sig själv med liemannen sittandes på sin häst omgiven av ett kargt vinterlandskap, utstrålandes en oöverträffad aggressivitet och genuin ondska. Detta sammanfattar klockrent dessa åtta musikskapelser som ingalunda är liksom liemannen av denna värld.
/BodomHenrik

”Left Hand Path” - ENTOMBED

Left Hand Path - ENTOMBED

Ja, vad säger man? Ett av dödsmetallens absolut snyggaste omslag som utstrålar mystik, fara och död på ett sätt som passar musiken på plattan fantastiskt väl. Trots att plattan har 20 år på nacken står både musiken och omslaget fortfarande för bland det mest effektfulla genren kan uppvisa.
/Metallbibliotekarien

Här hittar du alla publicerade skribentlistor.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »