Skriven av: Janne Sandstén Lst: 2274 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


ACCEPT, Debaser Slussen 20 maj 2010

En solig torsdagskväll den 20 maj nere på Debaser Slussen, fullsmockat med förväntansfulla hårdrockare som minglar på Debasers uteservering i väntan på att kvällens gig ska sätta i gång. Medelåldern ligger på en rätt lagom nivå med tanke på att dessa herrar varit i branschen ett bra tag och det var ju inte precis i går som något nytt kom från dem. Sista plattan "Predator" kom ut 1996 och en ny är på gång, ”Blood Of The Nations” förväntas släppas i september. Stället är helt utsålt och jag ser dörrvakten neka sent inkomna fans i dörren.

Accept

Fyra ur den äldre ACCEPT-uppställningen, Wolf Hoffmann, Peter Baltes, Herman Frank och Stefan Schwarzmann har slagit ihop sina påsar tillsammans med TT QUICK-sångaren Mark Tornillo. ACCEPT är ute på vägarna och gör ett litet antal mycket exklusiva klubbspelningar inför den kommande skivan, mycket nog för att se hur intresset ligger och att bjuda på sig själv för fansen, för det var mycket länge sedan ACCEPT gjorde något liknande.

Accept

Väl inne på Debaser är det en helt otrolig känsla som om något stort ska hända, ser massor av förväntansfulla miner, själv hade jag ingen större förväntan på detta, utan jag kom nog dit med en inställning att det får bli som det blir, man jag kan ju alltid ha trevligt med nära och kära. Jag hör DIO spelas i högtalarna innan giget vilket gör mig både glad och lessen på samma gång, ni förstår säkert vad jag menar.

ACCEPT inleder kvällen med Metal Heart vilket sätter ribban direkt på hur kvällen kommer att bli. Jag var lite tveksam till huruvida Mark Tornillo skulle kunna axla ACCEPTs klassiska låtar, men dra på trissor, Mark sjunger hur bra som helst, påminner en viss del om herr UDO men har ändå sin egna unika stil.

ACCEPT levererar verkligen, med över 2 timmars gig och fet setlista som du bara kan drömma om. Princess Of The Dawn, Midnight Mover, Restless & Wild, Turn Me On, Neon Nights, Losers & Winners, Son Of A Bitch och avslutningsvis med extranummer såsom Fast As A Shark och Balls To The Wall är bara en del av de många klassiker som spelades under kvällen. Publiken var helt I extas, det både headbangades och sjöngs allsång, svett blandades med tårar.

Lite tekniska problem uppstog med Marks mick, men inget som hindrade giget i sin helhet. Bandet hade otroligt kul, till och med åldermannen Herman Frank rockade så hårt att han flåsade som han hade sprungit upp och ner i trapporna innan giget.

Totalt sett tycker jag att detta var ett riktigt bra gig, det var klart över alla förväntningar jag hade.

 

Text och foto: Janne Sandstén
Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Chief Rebel Angel | Datum: 2010-05-25 05:57:27

Vilka härliga bilder, skönt att se ett gig från sidan av scenen, bildmässigt!
Namn: Stones | Datum: 2010-05-26 09:25:59

Tack Cheif, Ja det blir lite annorlunda.

Till startsida »