Skriven av: Werock Läst: 2216 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Sommarens soundtrack - dag 1

För många är det den bästa tiden på året, och för att ytterligare förhöja upplevelsen serverar Werock de närmaste dagarna exempel på härliga sommarsituationer och passande soundtrack till dessa.

Vi börjar idag, och det finns väl knappast något bättre sätt att starta än med en rejäl vila?

TÀnk dig den perfekta dagen. Solen Àr exakt lagom stark, vinden svalkar litegrann utan att störa. I bakgrunden kan du höra mÀnniskors sorl, men det bekommer dig inte, du har ju funnit din plats. PÄ bryggan, med vattnets kluckande under dig. I hÀngmattan, lojt svajande. PÄ stranden, med vÄgorna som bakgrundssymfoni. Det Àr, helt enkelt, det perfekta tillfÀllet att njuta av musik i hörlurar. Kanske sluta ögonen en stund och bara glida bort. HÀr fÄr du Werock-skribenternas favoritplats för en lat sommardag, och vad som lÀmpligen spisas i hörlurarna!

Robert:

BLACK SABBATH - Sabbath Bloody Sabbath BLACK SABBATH "Sabbath Bloody Sabbath".

En plats pÄ stranden, inte sÄ nÀra vattnet Àr min melodi. In Ear-lurar, sÄ jag kan lyssna pÄ musik pÄ ganska hög volym utan att störa familjen, och sÄ att jag faktiskt kan somna om jag vill. Den hÀr skivan Àr för mig helt gjuten för det tillfÀllet, Ozzy's röst har aldrig passat bÀttre i mitt tycke, och skivan bjuder pÄ bÄde tyngd, svÀng och avkoppling. En superhit för soliga dagar!

Alternativ - AMORPHIS "Eclipse". Finnarnas platta kommer jag alltid att förknippa med sommar, av nÄgon anledning, och skulle jag mot förmodan fÄ chansen att lyssna pÄ tvÄ skivor pÄ rad sÄ Àr det hÀr det andra som snurrar igÄng...

Jonte:

OPETH - Blackwater Park OPETH "Blackwater Park".

Möjligtvis kan detta ses som ett udda val i sammanhanget - framförallt dÄ första textraden i inledande The Leper Affinity lyder "We're enter winter once again" - men i hörlurar, sittandes pÄ en brygga med solen i ryggen och vinden i hÄret Àr inramningen perfekt för mig. Full harmoni i kropp och sjÀl gör det möjligt att till fullo gÄ upp i "Blackwater Park". Jag lÀngtar redan.

Alternativ - NINE "Lights Out". Efter nÄgot som "Blackwater Park" mÄste kroppen renas lite med enklare tongÄngar. "Lights Out" Àr en rock/hardcorefest - inte NINEs bÀsta men minst Ängestladdade - vilket gör den perfekt för ÀndamÄlet.

Martin:

QUEENSRYCHE - Empire QUEENSRYCHE "Empire".

"Empire" gör mig pÄ sÄ fruktansvÀrt gott humör! Visserligen dyrkar jag Àven "Operation: Mindcrime" men "Empire" andas sÄ mycket mer entusiasm Àn mÀsterverket om hjÀrntvÀtt och psykisk manipulation. LÄtar som Jet City Woman, Empire, Resistance, Silent Lucidity och Hand On Heart gör mig bÄde lugn och peppad pÄ samma gÄng - och med tanke pÄ vad som vanligtvis skvalar ur lurarna Àr "Empire" i det nÀrmaste att betrakta som easy-listening: lagom lÀttlyssnat men ÀndÄ fullt tillrÀckligt intressant för att man inte ska somna helt i solstolen.

Fredrik:

BLACK STONE CHERRY - Black Stone Cherry BLACK STONE CHERRY "Black Stone Cherry".

För ett ögonblick leker jag med tanken pĂ„ att vĂ€lja WEEZERs sjĂ€lvbetitlade blĂ„ album frĂ„n -94. Dess lĂ€ttsamma men intelligenta poprock hade onekligen passat bra i fören pĂ„ den öppna snipan, ett par sjömil norr om det ÅlĂ€ndska fastlandet, med solen gassande akteröver och friska stĂ€nk av havsvatten som slĂ„r upp emot en. Fastnar istĂ€llet för BLACK STONE CHERRY och deras (likasĂ„) sjĂ€lvbetitlade alster frĂ„n 2006. Ge mig Rain Wizard, en solstol, en kall öl och ljudet av barnskratt frĂ„n grĂ€smattan framför altanen, sĂ„ Ă€r jag en lycklig man. Åh, en sak till – skrota det dĂ€r med hörlurar. PĂ„ stereon skall det spelas, med högtalarna vĂ€nda mot den öppna altandörren och volymen ganska generöst tilltagen


Janne:

LED ZEPPELIN Houses Of The Holy LED ZEPPELIN "Houses Of The Holy".

LED ZEPPELIN gÄr alltid hem en solig sommardag. Speciellt om man har jobbat och stökat i trÀdgÄrden pÄ morsans sommarstÀlle uppe i Norrland. Jag kÀnner doften frÄn den nyklippta grÀsmattan nÀr jag sitter pÄ altanen, har precis knÀppt pÄ stereon och det Àr dags att ta en kall Karjala, man hör tongÄngarna till The Ocean som far fram genom myggnÀtet sÄ att flygfÀna tappar balansen och ramlar ner förvirrade och halft döva i grÀset. Jag kÀnner mig nöjd med mitt dagsverk och mÄr som en Kung.

 

HĂ€r hittar du Del 2 av Sommarens soundtrack


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »