Skriven av: Janne Sandstén Lst: 2052 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


ALTER BRIDGE, Arenan Stockholm, 2 november 2010

ALTER BRIDGE, som är ute på en rätt omfattande turné med nya skivan "AB III" i bagaget, gör hela tre stopp bara i Sverige: Malmö, Stockholm och Göteborg. ALTER BRIDGEs popularitet ökar hela tiden i Sverige, och efter en tids frånvaro från dessa kyliga trakter var intresset stort för detta gig.

   

Det är en mörk och småregning tisdagskväll den 2 november och jag anländer till Arenan precis innan bandet ska kliva upp på scen. Jag kastar ett öga på den i princip utsålda arena som snart ska ta emot ALTER BRIDGE. Förväntansfulla rockers blickar far över scenen som en scanner och hoppas att de snart ska kliva upp. Väntan blir inte lång alls, utan bandet kliver upp enligt tidtabell och brakar lös med Slip To The Void från nya skivan och Arenan gungar, jag gungar. Tyvärr står jag rätt illa till för att kunna bedöma ljudet förutom att det är högt och bra trycka i lådorna, vilket skvallrar snabbt om att jag står rätt nära scen.

Direkt efter första låten blir det en tillbakablick mot deras mest framgångsrika skiva ”Blackbird” med låtar som Buried Alive och Before Tomorrow Comes, tills det är dags för ett snabbt återbesök till den nya plattan och Still Remains. Ungefär så här varvar bandet låtarna. Även om de nya låtarna från "AB III" funkade gott, var det de äldre som hälsades med ett vrål som nästan lyfte taket av lokalen.

Myles Kennedys sång kan verkligen höja blodtrycket hos de mest hårdnackade rockers och få dem att röra på sina kroppar i takt med musiken. När låtar som Broken Wings, Blackbird och Brand New Start spelas, ser jag att njutningsfaktorn är hög, flera i publiken låter ögonlocken falla ner och faller nästan i trance, vilket är en underbar syn. Watch Over You blir ett akustiskt framförande med enbart Myles.

ALTER BRIDGE avslutar huvudsetet med Open Your Eyes innan det är dags för extranummer. Först ut blir det den nya singeln Isolation och innan sista spåret ska spelas bjuder ALTER BRIDGE på en överraskning, ingen mindre än Slash kliver upp på scen och hjälper till att avsluta denna afton, att publiken går bananas här var ju väntat, det blir ett komplett publikdeltagande i Rise Today, en riktigt kul grej som verkligen inte händer varje dag och kommer att leva länge i våra minnen.

 

Detta var tredje gången jag ser ALTER BRIDGE live och att alla föreställningar har varit på Fryshuset, två på Arenan och en på Klubben, är ju rätt intressant. Hoppas dock att det väljer en ny arena nästa gång :) Tror gott att Circus skulle vara grymt, men det är nog troligtvis för litet nästa gång de kommer. Att följa bandets utveckling har varit en rätt fascinerande resa, inte för att så mycket har hänt förutom att bandet har blivit allt mer tajt med åren. ALTER BRIDGE är ett bra liveband, och det är inte för showens skull, utan här finns det en otrolig glädje och kärlek till vad de gör. Det syns tydligt att de har riktigt kul på jobbet vilket smittar av sig till publiken och resulterar i att det jobb de har blir betydligt mycket lättare än om det var fyra sura gubbar som bara gjorde sitt.

Med på turnén för de svenska datumen är APRIL DIVINE som jag tyvärr missade helt, passade inte riktigt in i mitt schema, men det är ett band som jag säkert springer på förr eller senare.

Text och bild:
/ Janne Sandstén


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »