Skriven av: Werock Lst: 2442 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


Topp 5 med Peter Uvén, basist i APRIL DIVINE

Vilken platta var den första du köpte?

- Haha, ja ärligt talat tror jag det var Bryan Adams "Waking up the neighbours", första inköpet var dock You could be mine-singeln med G ’n’ R. Min första platta, förutom en Eddie Meduza-platta jag terroriserade morsan med, var ”Use Your Illusion 1” som jag fick av brorsan, lyssnade konstant på den i ett år typ.

 

Hur kom du in på metal?

- Genom min brorsa, han hade en fet samling med IRON MAIDEN, AC/DC, TWISTED SISTER mm som jag smet in och lyssnade på när han inte var hemma. Vi brukade samlas ett gäng småungar och rocka lös till de plattorna på hans säng. Kuddtrummor är en underskattad grej. Sen fortsatte det bara (minus Bryan Adams då). Jag började spela gitarr och upptäckte att det fanns tabulaturböcker på biblioteket med alla balla band. Hade inga pengar att köpa för, så för att få tag på låtarna snodde jag och mina polare plattor på Domus som det hette då.

I samma veva kom även death metal-vågen där i början av 90-talet, så då dök det upp trade-kassetter med polska dödsband å sånt skit, haha! Det spelade liksom ingen roll vad bandet var eller så, bara det var DÖDS! "Fan jag hitta en dödsplatta, kung!" Vad heter bandet? "Uhmm ser inte riktigt NOCTRUSURUS eller något?" HYPOCRISY och DISMEMBER var favoriterna. Ingen kunde förstå vad fan vi lyssnade på så det var den perfekta ungdomsrevolten, hahaha!

Vilken person, död eller levande, anser du vara världens grymmaste rocker? Varför?

- Robert Plant!! Finns fan få som kan dominera och äga som han. Kommer han in på en scen är det honom man ser på, även om han försöker gömma sig bakom ett par trummor. En frontman av allra högsta kaliber.

Hur ser din Top 5 albumlista ut för tillfället?

SEVENDUST – “Cold Day Memory”
DEFTONES – “Diamond Eyes”
JOHNOSSI – “Mavericks”
Ray Lamontagne – “Trouble”
BILLY TALENT – “Billy Talent II”

Lyssna på:
Peter Uvéns Topp 5 på Spotify

Läs också:
Intervju med Peter Uvén
Recension av ”Redemption”


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: BiblioteKarin | Datum: 2011-01-20 09:37:07

Ja, tvåan är no Billy Talents allra bästa platta hittills! Den återkommer jag till igen och igen.

Till startsida »