Skriven av: Werock Lst: 3221 ggr. Kommenterad: 11 ggr.


PRAY FOR LOCUST: intervju och tävling

Tävlingen är avgjord! Vinnare av första pris är Filip i Vännäsby som får en signerad platta och en band-Tshirt. Andrapris går till Christoffer i Borås som även han får ett signerat exemplar av "Swarm". Stort grattis till er båda!

Omröstningen om 2010 års bästa svenska hårdrocksdebut är avgjord! WeRocks läsare har med överväldigande tydlighet röstat fram PRAY FOR LOCUST med albumet "Swarm" som bästa debutant. WeRock fick några ord med bandet genom trummisen Simon Corner om plattan, nutid och framtid.

Samtidigt utlyser vi en tävling tillsammans med bandet, med möjlighet att vinna dels ett signerat ex av debutplattan, dels en band-Tshirt!
Se vidare nedan.

Pray for Locust

En övertygande majoritet på WeRock, 66%, har med sina röster uttryckt att "Swarm" är 2010 års bästa debutalbum. Grattis PRAY FOR LOCUST! Vad är det som gör ert album till den bästa debuten?
-Tack så mycket, det är väldigt roligt och vi vill passa på och tacka alla som lagt sin röst på oss! Vad som gör vårt album till den bästa debuten? Det vi alla verkligen gillar med albumet är energin och enkelheten. Det är inte en massa fånerier med syntstråkar och poprefränger utan bara rättfram hård metalcore.

Tintin Andersen, Pray for Locust

För dem som inte känner till PRAY FOR LOCUST så väl, vilka är ni och hur har vägen hit till debutalbumet sett ut för bandet?
- PRAY FOR LOCUST bildades sommaren 2009, vi fyra instrumentalister hade tidigare spelat ihop i ett annat band men när vi splittrades med vår dåvarande vokalist ville vi starta något nytt. Tintin Andersen rekryterades till vokalistpositionen och vi började arbeta på skivan, leta bolag och spelningar. I januari 2010 gick vi in i studion och spelade in skivan. Skivan är inspelad och producerad av Dino Medanhodzic (Carnal Forge m fl) och vi är väldigt nöjda med resultatet!

WeRocks läsare har gjort sitt val, men vilken skiva tycker du själv var den starkaste debuten förra året, förutom er egen då?
- För att vara helt ärlig har jag inte så stor koll på förra årets debutalbum. Men en platta som gått varm i min skivspelare är Danko Jones ”Below the belt”. Även hardcorebandet JESAIAHs skiva ”Et Tu Hope” har det lyssnats mycket på!

Säkert vill våra läsare också veta lite mer om era planer framöver. Hur ser det ut med turnéplaner, gör ni några spelningar i Sverige under våren? Blir det kanske några festivalspelningar i sommar?
- För tillfället jobbas det på en Europa-/Balkanturné som förhoppningsvis startar i mars. I Sverige har vi för tillfället bara ett datum inbokat, Lund 9 april, men den listan fylls säkerligen på. Nån festival spelningen blir det kanske;)

Finns det redan nu planer för ett kommande, andra album? Vad finns att berätta om det så här långt i så fall?
- Vi har redan börjat skriva på det nya albumet, men när det är klart och redo att släppas vill jag inte sia om. Men det kommer, var så säker på det!!

Foto: Kapten Jack

 

Tävling!

Swarm, med Pray for Locust

Ta chansen och vinn ett signerat exemplar av PRAY FOR LOCUSTs debutalbum "Swarm" - framröstad av WeRocks läsare som den bästa svenska debuten 2010! Första pris är ett signerat ex av "Swarm" samt en band-Tshirt. Andra pris är en signerad platta. Så här gör du för att ha chans att vinna:

  • Skicka ett mejl till tavling@werock.se i vilket du skriver ditt namn och postadress samt svaret på frågan nedan. Ange också storlek på T-shirt om du vinner förstpriset (S-XL, eller girlie S-XL)
  • Skicka ditt mejl senast 7/2

Fråga: Vad heter första singeln från albumet "Swarm"?

TÄVLINGSREGLER
* För att delta i tävlingen ska svaret ha inkommit till WeRock senast 7 februari 2011 med namn och giltig e-postadress. Vid flera rätta svar lottas vinnarna.
* WeRocks skribenter och personer nära släkt med dessa eller med bandet kan inte delta.
* Vinnarnas namn kommer att publiceras på WeRock.se och vinnarna meddelas via mejl.
* WeRock bekostar frakten av vinsten till vinnarna, men ansvarar inte för ev. skada på försändelsen i posthanteringen. Eventuella skador reklameras till posten/leverantören.

Lycka till!


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Andreas Gryth | Datum: 2011-01-22 03:31:43

Dessa grabbbar är verkligen värda detta. Plattan är sjukt bra, och jag känner på mig att de kommer vara ett av Sveriges mest framgångsrika metalband inom en snar framtid. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nJag såg dem live på debaser i december ocb det knäckte tamejsatan röven av det mesta av vad detta land har att erbjuda.
Namn: Roger Corner | Datum: 2011-01-22 14:48:00

A well deserved win for this
\r\n\\r\\n\\\\r\\\\nhardcore
band - the \r\n\\r\\nfuture
\\\\r\\\\nlooks bright
\r\nfor \\r\\nyou Locusts.
\r\n\\\\r\\\\nLook forward
\\r\\nto the \r\nnext album
\\\\r\\\\nand new
\r\n\\r\\nbigger arenas
Namn: Ganoush | Datum: 2011-01-22 19:18:53

Flaaash! Hoppas dom kommer till metaltown eller getaway rock i sommar!!!
Namn: Niklas Nyberg | Datum: 2011-01-23 03:15:15

Ja!! Om dom spelar på Metaltown så kommer vi fan att röja sönder stället!!! Såg dom live i vimmerby och fy i helvete säger jag!! Det var helt sjukt bra och dom kommer äga hela festivalen:D:D
Namn: Elin Virteeni | Datum: 2011-01-23 03:24:49

Jag håller med! Jag ska till metaltown i sommar. Har redan köpt biljett och allt. Om PFL kommer dit så är fan hela festivalen räddad!. Jag lysnnar på deras platta varje dag på Spotify och dom är helt underbara! <3<3<3 och så är dom sjukt heta också ;P;P
Namn: Hessu | Datum: 2011-01-23 03:40:53

Ja dom är bra jag har plattan signerad från göteborg. Så ni kan ju komma och säga att ni har sett dom men jag har supit med grabbarna och dom är fan bäst. Dom röjde som fan och alla andra band den kvällen hade inget att komma med. Ge dom en chans att spela på sveriges festivaler och dom kommer göra succe
Namn: Reaper | Datum: 2011-01-25 12:58:35

Sist jag kollade hette dom Pray For Locust.
Inte Pray OF Locust. haha
Namn: WeRock.se | Datum: 2011-01-25 15:40:04

Tack för påpekandet!
Nu ska det vara fixat där det stod fel.
Namn: ARABGUYLOLHAX | Datum: 2011-02-07 11:16:07

DOM ÄR SÅ JÄÄVLA
\r\nBRAAAAAAAAAAA!! <3
Namn: Filip i Vännäsby | Datum: 2011-02-10 09:14:00

Yeee, Naajs :D
Namn: Tintin Andersen | Datum: 2011-02-14 10:17:31

Grattis Filip & Christoffer! Håll stenkoll på brevlådan! ;D
/Tintin, PFL

Till startsida »