Skriven av: Ida Frisell Lst: 2286 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


ALICE COOPER, Gröna Lund, Stockholm 4/7 2011

Det har varit en ordentlig start på juli inom metalkonserter i Sverige. IRON MAIDEN den första juli, THE BIG 4 den tredje och så inte minst ALICE COOPER på Gröna Lund i Stockholm den fjärde. Senast jag såg Alice var förra året under Sonisphere, vilket var en väldigt blöt men underbar upplevelse. Förväntan inför konserten den fjärde var alltså enormt hög. Däremot började förmiddagen på ett minst sagt olustigt sätt...

Jag mötte upp min Stockholmska vän Renée inne på T-Centralen, varifrån vi sedan skulle traska till spårvagnen och åka en snabb vända till Gröna Lund för att kolla läget. Vad vi inte var beredda på var följande scenario;

Vi tog en väg genom tunnelbanespärrarna för att komma bort till Sergels Torg, och precis när vi hade kommit halvvägs över perrongen var ett tåg på väg in mot stationen. Då hände allt väldigt snabbt - en man hoppade framför tåget. Renée skrek och jag vände mig bort så fort jag såg vad som hände. Att se en människa medvetet ta sitt liv var något av det hemskaste jag varit med om. Efter att ha lämnat uppgifter till polisen och lugnat oss fortsatte dagen - om än på ett väldigt nedtonat vis. Låt oss säga att jag hoppades av all min kraft att konserten på kvällen skulle lyfta livsandarna.  

Jag blev inte besviken. När jag säger att Alice alltid levererar mer än vad man förväntat sig så menar jag verkligen det. Han gjorde en dundrande entré med Black Widow och de kommande 90 minuterna flöt på alldeles för fort. 

Ljudmässigt funkade det stora hela riktigt bra, med en ganska ljudlig bas som kändes genom hela kroppen. Min enda besvikelse under kvällen var delar av publiken som stod stela som pinnar. Om det berodde på att majoriteten av publiken inte var ungdomar eller om det bara var många nyfikna som skulle se Alice för sakens skull kan jag inte säga. Däremot blev det lite mer liv i publiken ju längre in i konserten vi kom - under Poison blev det (självklart?) rena allsången. Personligen var jag mer glad över att få höra Clones live. Hey Stoopid var jag inte heller direkt beredd på och den kom som en trevlig överraskning. Dessutom får jag inte glömma bort den nya låten I'll bite your face off som kommer att finnas med på den kommande plattan. Behöver det tilläggas att jag ser fram emot den något enormt?

När det gäller scenshowen var det som vanligt 100% Alice. Han for omkring på scenen, grimaserade, dödade en pressfotograf och blev halshuggen. Det får inte heller glömmas att ett över två meter högt monster kom in på scen under Feed my Franktenstein. Kvällens show var utan tvekan precis så bra som den förväntades vara. Att Cooper dessutom blandade in Another brick in the wall i School's Out fick publiken att gå i taket lagom till kvällens avslut.

När den sista musiken klingat ut och bandet lämnat scenen stod jag och försökte greppa vad jag faktiskt varit med om under dagen. Jag var glad, och kan inte göra annat än att tacka herr Cooper för att han lyckades få mig att glömma bort förmiddagens händelse i ungefär en och en halv timme.   


Setlist:

Black Widow 

Brutal Planet

I'm Eighteen

Under My Wheels

Billion Dollar Babies

No More Mr Nice Guy

Hey Stoopid 

Is It My Body

Halo Of Flies

I'll Bite Your Face Off

Muscle Of Love

Only Women Bleed

Cold Ethyl 

Feed My Frankenstein

Clones (We're All) 

Poison 

Wicked Young Man

Killer - I Love The Dead (utdrag) 

School's Out

Elected

Fire

Text: Ida Frisell, bild: Renée Bosak


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »