Skriven av: Martin Bensch Lst: 1630 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRock 5 år: Martins krönika

Vi fortsätter med att titta bakåt, och lite framåt, i WeRocks liv och historia. Efter Tomasz artikel, Roberts betraktelser och Jontes krönika har turen kommit till WeRocks chefredaktör Martin Bensch  och hans personliga berättelse om tiden med WeRock så här långt.

Jag fick min första e-postadress i september 1995. Kan tyckas vara rätt ovidkommande, men utan internet eller e-post hade inte WeRock, eller några andra webzines kunnat existera. Faktum är att jag inte ens har mött alla som jobbar för siten - även det en följd av att jobba webbaserat.

Jag började skriva för WeRock i oktober 2007. Kan inte komma ihåg exakt vilken som var min första recension, men en av de tidigaste var ABORTEDs ”Slaughter and Apparatus: A Methodical Overture” som jag gav betyget 9. (Ja, jag var tvungen att använda mig av Wayback Machine för att luska reda på det, haha!) Jag tycker för övrigt att det är den bästa plattan det bandet gjort.

2006 hade jag startat bloggen Metallbibliotekarien och blev kontaktad av Fredrik Wassenius som startat WeRock med en förfrågan att börja skriva för zinet. Jag hade inte reflekterat över att ens möjligheten till detta fanns, och blev förvånad att någon tyckte att jag skrev tillräckligt bra för att publiceras på en större plattform.

Går man tillbaka och tittar på vad som fanns på WeRock under de tidiga åren märker man att zinet var mer inriktat på forumdelen vid denna tid, recensioner sågs mer som en extra krydda. Detta har, som ni kanske har märkt, ändrats ganska mycket.

Vad som dock inte har ändrats är det engagemang som finns i drivandet av zinet – vi som jobbar med det gör det enbart för att vi tycker att det är kul, för att vi drivs av att skriva om musik. För mig är detta en väsentlig del av att vara engagerad i zinet – vårt oberoende och rent ideella engagemang i scenen är för mig väldigt viktigt att behålla. Därför kommer, om jag får råda, WeRock inte att bli ett zine som strävar efter att försörja människorna bakom den – i mycket misstänker jag för att vi då, istället för att känna att man verkligen brinner för att skriva om musik, skulle uppleva att det blev för mycket av ett jobb.

Flera av våra skribenter har beskrivit hur de i det närmaste hamnade i skribentträsket av en slump men att de sen blivit så besatta av skrivandet att det i det närmaste har blivit ett gift. Det är bara att erkänna att det är likadant för mig – att hitta bra liknelser har med tiden blivit något av en drog, och jag får fortfarande rysningar när jag väl lyckas med detta, trots att recensionerna nu har blivit några till antalet.

Var kommer WeRock att ta vägen i framtiden? Detta är faktiskt en inte helt oväsentlig fråga för oss som skriver för sidan, eller för mig som i dagarna tagit över ägandet av zinet. Där har ni, kära läsare, en viktig roll att spela. Vi tar tacksamt och ödmjukt emot förslag på vad ni skulle vilja se mer av på WeRock. Med jubileumsfirandet ganska nära bakom oss i tiden kan jag inte låta bli att känna mig lite stolt över vad vi har kunnat erbjuda under november – mängden tävlingar och recensioner har minst sagt varit stor, och jag känner mig likt resten av skribenterna glad och väldigt sugen på att fortsätta i samma stil – med glöd, glädje och ett driv som jag hoppas märks i det vi publicerar.

För tillfället känns det inte alls som en lång tid till dess att vi kan fira 10-årsjubileum. Kanske har man också hunnit träffa alla skribenterna då ;-) 


Martin Bensch


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »