Skriven av: Werock Lst: 2701 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


ENTOMBED + Jim Benzo, Cozmoz i Borlänge 2011-12-08

Cozmoz firade 20-årsjubiléum och hade slagit på stort med olika typer av artister inom olika genrer. För metalskallarna erbjöds ENTOMBED för 100 kronor. "Dessutom får du Dalarna [sic!] hårdaste band JIM BENZO på köpet", citerar jag Cozmoz egen webbplats. Trots detta var lokalen snudd på tom, men så är dödsmetal en torsdagsnatt kanske inget vidare dragplåster för den stora massan. Entombed är ett sådant band som jag sällan lyssnar på enskilda låtar med, så det blir ingen name-dropping eller genomgång av setlistan, av den enkla anledningen att jag inte kan titlarna.


JIM BENZO på Cozmoz i Borlänge

JIM BENZO klev upp på scen, iklädda kontorskläder á la Falun/Borlänge, eller popsnöre som det också kan kallas. Om de är Dalarnas hårdaste band har det gått utför. Dalademokraten hade beskrivit dem som dödsmetal. Visst, man hörde inte vad sångaren sjöng, men det berodde snarare på sluddrighet än strupsång. Men de gjorde en bra öppning trots allt, de påminde en del om SATOR i soundet, för all del märktes samma livsanda som präglar mycket av Borlängemusiken, som Miss Li och Mando Diao.
ENTOMBED

   
ENTOMBED: L G Petrov, Nico Elgstrand, Victor Brandt

ENTOMBED gjorde sedan en förvånansvärt bra spelning, trots den dåliga uppslutningen och dåligt gensvar från publiken. Det är klart, mellansnacket hördes lite otydligt och folk blir väl blyga när de står en och en istället för en rungande massa. Vokalisten Lars-Göran Petrov var förkyld, och snoret rann från tid till annan, men rösten var det inget fel på. Det kändes tajt och intimt, Petrov skojade med publiken och bandet kändes ganska harmoniskt. Inga spektakulära utsvävningar, men heller inte bara monoton rutin.     
ENTOMBED: Victor Brandt, L G Petrov, Alex Hellid, Nico Elgstrand

Fördelen med spelningar på småställen är att man ofta bokstavligen står framme vid scenkanten, så även denna gång. Det gjorde dels att man kunde komma nära med kameran och dels att alla som ville kunde skaka hand med bandet efteråt. Jag tog en hel del kort, men njöt samtidigt av framträdandet, och lät kameran hänga långa stunder för att hänge mig åt musiken och, som en av få, lossa på hårsnodden och headbanga framför scenen. För den som vill se fler bilder finns de på Wikimedia Commons. Har du som läser detta också bilder du vill dela med dig av får du mer än gärna ladda upp dem till Commons du med!

 

Text och bild: Calle Eklund


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Robert G | Datum: 2011-12-15 13:12:19

Härliga bilder Calle. Tack!

Till startsida »