Skriven av: Kitty Rossander Lst: 1784 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


THE GLORIA STORY, Rockhouse, Göteborg. 26 maj.

En lördageftermiddag i maj, när staden haft sommar i en vecka och alla är rädda att just idag ska vara den sista dagen. Kan det vara det sämsta tillfället att spela ett releasegig inomhus? Mycket möjligt. Hur förklarar man annars att knappt 10 personer tog sig till Rockhouse i Göteborg denna dag för att se THE GLORIA STORY spela akustiskt, och samtidigt passa på att köpa den nya EPn, “Out Of The Shade”?

Efter insikten att det var svårt att få in folk i lokalen gjordes en liten rockad. Om inte publiken kommer till bandet får bandet komma till publiken. Några barstolar på gågatan utanför entrén och sen blev eftermiddagen fantastisk. Helt opluggat framförde 4/5 av bandet först Adore från nya EPn, som man också gjort en video till. Adore är verkligen en helt fantastisk låt och akustiskt blev den lite mjukare men utan att förlora den där fina punkkänslan som jag är så svag för. Oh No och Lacie Heart från nya skivan spelades och jag kunde inte sluta le. De få åskådarna och lunchgästerna på uteserveringen mitt emot bjöds även på Highway och I Can Make You Run från fullängdaren “Shades Of White”, och några av bandets 70-talsfavoriter.

Och vad kan jag säga mer utan att låta som en förälskad 14-åring? Troligen inget. THE GLORIA STORY övertygade mig efter spelningen på Göteborg Rockfest, men det var inget emot den här upplevelsen. Helt opluggat på gatan lät det fortfarande helt fantastiskt. Det är så skönt att höra, för det är det yttersta beviset på att de här killarna verkligen kan spela och sjunga. Det är inga tricks, det är bra och det är ärligt och ja, jag är som en förälskad 14-åring. Jag har svårt att stå still. Rodnar och känner händerna skaka när sångaren i bandet hälsar på mig innan spelningen. Ja jisses. Tänk vad musiken kan göra med en människa.

THE GLORIA STORY är mitt sommarband detta år och jag blir blown away varje gång jag ser dem. Denna otroligt mysiga lilla spelning önskar jag att fler hade sett för det var nåt utöver det vanliga. Ni missade nåt, alla rockers i Göteborg. Ni missade något magiskt.


Text och bild:
/ Kitty Rossander


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »