Skriven av: BiblioteKarin Läst: 2416 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Design: Hans von Corswant
Boktitel
:
Pek-Heavy
Utgiven: 2012
Förlag
: Kalla kulor


Pek-Heavy

DÄ och dÄ kommer det ut en bok som pÄ ena eller andra sÀttet Àr en hybrid mellan barn- och vuxenbok. Ibland i en lyckad samfunktion, ibland i en mer tveksam. För nÄgra Är sedan fick boken "Pek-Elvis" en viss uppmÀrksamhet och lanserades som en första rock-pekbok för de minsta. Nu kommer en motsvarighet (nÄja) för de hÄrdare genrerna nÀr "Pek-Heavy" ser dagens ljus.

Enligt förlaget Kalla Kulor Àr detta "VÀrldens första heavy metal-pekbok" och den presenteras som "En exposé över metalvÀrldens omistliga signum."

Vad Àr dÄ detta för nÄgot? Ja, dÀr t ex "Pek-Elvis" faktiskt Àr en bok som kan fungera bÄde som pekbok för det lilla barnet och samtidigt som underhÄllning för den höglÀsande vuxne, har "Pek-Heavy" mycket liten relevans för barn i den vanliga "pekboksÄldern", ca 0-2 Är. Vilket inte betyder att detta inte skulle kunna roa lite Àldre barn - och kanske framför allt ganska mycket Àldre barn... För den vuxne hÄrdrockaren Àr referenserna till heavy metal-vÀrlden bÄde roande och med en hög grad av sjÀlvironi.

SÄ, för varje metal-skalle med humor, lite sjÀlvdistans och barnasinnet i behÄll Àr det hÀr en alldeles utmÀrkt liten bok. Köp den till dig sjÀlv eller som en helt sÀkert uppskattad present till din hÄrdrocksÀlskande vÀn.

/BiblioteKarin
2012-06-11


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »