Skriven av: Martin Bensch Läst: 1230 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


DECREPIT BIRTH, Gramercy Theater, New York

Jag har faktiskt bara en enda invÀndning vad gÀller DECREPIT BIRTHs konsert - den Àr pÄ tok för kort. 30 minuter för detta fantastiska band Àr i snÄlaste laget, men blir ett tydligt exempel pÄ vilken idioti det Àr att ha sju band pÄ en och samma kvÀll. Och detta sÀtts i tydlig relief nÀr inga av de andra banden som hÄller samma kvalitet som bandet frÄn Kalifornien. Och dÄ Àr det ÀndÄ OBITUARY som headlinar - men bandet var minst lika sömnigt som pÄ Getaway tidigare i sommar.

DECREPIT BIRTH har en, om ni frĂ„gar mig, imponerande lĂ„tkatalog trots att bandet endast har slĂ€ppt tre fullĂ€ngdare. Den senaste, ”Polarity” höll vĂ€rldsklass.

Bandet sÀtter ribban högt direkt med The Infestation. Redan frÄn första lÄten blir tvÄ saker tydliga - trummisen Sam Paulicelli slÀpper pÄ ett sÄdant brutalt piskrens att jag tappar hakan, och sÄngaren Bill Robinson har genomgÄtt en total transformation frÄn killen som var lugnet sjÀlv vid bandets merchbord till att vara en synnerligen arg och gastande kille. Du glade sÀger jag bara. Mannens röst inger helt klart respekt.

Det jag verkligen gillar med bandets musik Àr att trots att den till största delen lutar Ät det brutala hÄllet ÀndÄ bjuder pÄ synnerligen lÀckra detaljer, och dÄ framför allt i gitarrspelet. Matt Sotelo och Chase Fraser njuter verkligen av att traktera sina instrument. Detta blir tydligt i The Resonance, en lÄt som verkligen fÄr publiken att gÄ batshit crazy för nu kommer crowdsurfingen igÄng pÄ allvar, och vakterna fÄr slita hÄrt för att fÄnga upp folk som kommer hastigt nerdimpande - underbart.

Publiken Àr förresten med frÄn start - att bandet Àr populÀrt i staterna Àr mÀrkbart och gör det bara Àn roligare att vara pÄ plats för att beskÄda spektaklet. Att sÀga att jag har en innerlig önskan att bandet gör en headlinerunda pÄ vÄra breddgrader hade varit att underdriva - det jag sÄg pÄ Gramercy Theater denna kvÀll övertygar mig bara ytterligare om att DECREPIT BIRTH Àr ett band som man bör hÄlla ögonen pÄ om man gillar teknisk dödsmetall. Det Àr inte bara lÄtmaterialet som övertygar - leveransen Àr supertajt och framförandet sker med en grym övertygelse. Att detta bara var stopp nummer tre pÄ turnén gör att jag tror att bandet kan höja sig ytterligare snÀpp ju lÀngre turnén varar.

DECREPIT BIRTH gör denna kvÀll ingen hemlighet av att de Àr ett band som vet vad de sysslar med - jag gÄr frÄn teatern oerhört imponerad. Gott sÄ.


Text & Foto: Martin Bensch


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Christofer | Datum: 2012-09-16 08:08:34

LĂ„ter fett. FĂ„r nog kolla upp
Polarity. Är det stor skillnad
pÄ den och dom tvÄ tidigare?
Namn: Martin | Datum: 2012-09-16 17:25:04

Framförallt produktionsmÀssigt skulle jag sÀga. Musiken har alltid varit lika hÀrligt meckig.

Till startsida »