Skriven av: Martin Bensch Lst: 1253 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


From Womb To Waste-Tour, KB, Malmö

Rensmästarna DYING FETUS headlinar ett imponerande turnépaket som just nu drar runt på våra breddgrader - och med tanke på vad bandet presterade på Getaway i somras var detta en spelning jag hade sett fram emot en hel del.

Och det börjar oerhört bra - CEREBRAL BORE är ett groteskt tajt och imponerande band. Bandets tekniska döds imponerar verkligen på mig, och att bandet tydligt visar på den där famösa hungern som ofta utmärker band på väg upp gör bandets konsert bara än bättre. Under bandets korta, man lirar bara 5 låtar, står jag alltsomoftast med hakan planterad vid golvet i häpnad, inte så mycket över teknikaliteten bandet uppvisar, utan på grund av sångerskans Simone Pluijmers rent fenomenala vokalinsats. Angela Gossow - eat your heart out säger jag bara. Det ska bli mycket intressant att följa detta gäng i framtiden.

Setlist:

Maniacal Miscreation

Horrendous Acts of Iniquity

Entombed in Butchered Bodies

The Bald Cadaver

24 Year Party Dungeon

Jag har sett JOB FOR A COWBOY tre gånger vid det här laget - och jag kan utan att dra för stora växlar på faktumet - konstatera att bandet funkar hur bra som helst varannan gång. För att nu bespara er mödan att leta upp de övriga recensionerna så var bandet mycket bra förra gången - vilket ger vid handen att gårdagens gig inte kvalar in som en speciellt upplyftande upplevelse. För det första är ljudet inte direkt lysande. Av någon anledning använder trummisen, Jon Rice, inte några overheadmickar. 

Visserligen slår karln hårdast ikväll så att höras är inga problem - men ljudbilden blir helt enkelt fel. Detta drar ner upplevelsen för mig. Bandets setlist kan jag å andra sidan inte klaga på - Entombement Of A Machine sammanflätad med Embedded som inleder kvällen är en rak höger i solar plexus i publiken som verkar uppskatta bandets övningar. Men jag saknar det där extra engagemanget - det lyfter inte för mig förrän i näst sista låten Knee Deep då hela bandet taggar till lite extra - men jag tvingas konstatera att denna gång lämnar JOB FOR A COWBOY mig inte helt nöjd.

Setlist:

Entombment of a Machine / Embedded

Imperium Wolves

Unfurling a Darkened Gospel

Regurgitated Disinformation

Children of Deceit

Knee Deep

Constitutional Masturbation

 

                                     

Kvällens headlinare DYING FETUS öppnar med låten som gett turnén sitt namn - From Womb To Waste. Det är stenhårt, snortajt och prick lika statiskt på scen som på spelningen på Getaway. Hur mycket publiken än röjer och skriker med behåller sångaren/gitarristen John Gallagher ett ganska uttråkat ansiktsuttryck konserten igenom. Och jag stör mig på det, för alldeles oavsett om låtarna liras med osviklig precision och kraft är det inte för mycket begärt att avkräva bandet lite bättre publikkontakt än orden allright motherfuckers som inleder varje låtpresentation av den brutalt svettande basisten/sångaren Sean Beasley.

Låtvalet är dock topnotch - att man plockat upp finfina Skullfucked och Tearing Inside The Womb gör att jag drar på smilbanden, och samtliga låtar liras, precis som förväntat, med en grym tajthet. Men det räcker liksom inte hela vägen, för känslan av ett band som slår ur underläge som jag tyckte fanns under bandets gig på Getaway då man gick på klockan ett på natten samtidigt som MANOWAR lirade på stora scenen, den känslan infinner sig inte. Och det är en detalj som kan tyckas liten, men som jag tror hade kunnat lyfta konserten något snäpp. Nu får jag prick det jag förväntar mig (vilket ju inte är helt dumt), men ganska få överraskningar.

Setlist:

From Womb To Waste

Schematics

Your Treachery Will Die With You

Procreate the Malformed

Subjected to a Beating

Skull Fucked

Tearing Inside the Womb

Invert the Idols

Fornication Terrorists

In the Trenches

Homicidal Retribution

Pissing in the Mainstream

Kill Your Mother/Rape Your Dog

Text & Foto: Martin Bensch


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Martin | Datum: 2012-09-30 17:48:35

Spelade inte Revocation denna kväll på kb? Kan nämligen ej läsa ngn recention här om deras spelning?
Namn: Martin Bensch | Datum: 2012-09-30 17:57:16

Martin, du har rätt i det att även Revocation spelade, men jag såg inte mycket av deras spelning då hungern gjorde sig synnerligen påmind, och då kändes det verkligen inte rätt att recensera deras gig.

Till startsida »