Skriven av: Kitty Rossander Lst: 1194 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


SPARZANZA, Sticky Fingers, Göteborg, 17 november 2012

När SPARZANZA i lördags stod på scen i Göteborg var det under etiketten Bandit Rock Night. Det innebar JUNKSTARS som support och programledare från Bandit som DJ:s mellan banden. Jag kan väl säga att konceptet som sådant inte tilltalade mig men jag var ju å andra sidan inte där för konceptet utan bara för headlinen.

Det SPARZANZA levererar under sitt timmelånga set var exakt vad jag förväntade mig. Hård, tung rock utan krusiduller. Ljudet fungerade bra och publiken var väldigt engagerad. Faktum är att jag var lite överraskad över storleken på publiken och det måste väl vara ett stort plus för bandet att kunna dra så mycket folk helgen innan löning. Setet innehöll både gamla favoriter och grymma låtar från nya albumet. Jag saknade titelspåret Death Is Certain, Life Is Not men gladdes istället över underbara Ad Viventes. Såväl inledningen med The Fallen Ones som avslutande Temple Of The Red-Eyed Pigs är klockrena och även om jag tycker Fredrik Weilebys röst låter lite forcerad ibland så funkar det på något sätt i musiken och blir rätt ändå.

När livet är lite komplicerat och världen är grå och trist så är det väldigt skönt att det finns band som kan blåsa bort det, om en bara för en stund. En kväll med SPARZANZA live lämnar inga stora lösningar på världens problem men det ger en stund där jag slipper tänka på dem och det är inte att förakta.

 

Text och bild:
/ Kitty Rossander


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »