Skriven av: Martin Bensch Läst: 1189 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Morbid Angel, Amager Bio, 121212

Det Ă€r nĂ„got visst med MORBID ANGEL. Jag pratar dĂ„ sĂ„klart inte om det rent förfĂ€rliga magplasket ”Illud Divinum Insanus” som renderade i en sĂ„dan mĂ€ngd sĂ„gningar att bandet nog inte kan ha mĂ„tt riktigt bra av det, utan att bandet fortfarande har en del superkrafter att ta fram nĂ€r det gĂ€ller konserter.

David Vincent Àr, i brist pÄ bÀttre ord, en riktig entertainer. Fylld av sjÀlvförtroende och jÀvlar anamma leder han bandet pÄ ett sÀtt som Àr oerhört fint att se. Jag tÀnker dÄ frÀmst pÄ hans scenmanér som skiljer sig ganska mycket Ät frÄn hur death metal-frontmÀn brukar agera pÄ scen - det knixas och stolpas fram pÄ ett helt eget sÀtt. Och det bÄde lÄter och ser svinbra ut. Manglet som matas fram frÄn Amager Bios scen Àr faktiskt riktigt kul att se och höra pÄ. SetlistemÀssigt Àr det inga förÀndringar frÄn giget pÄ Copenhell för tvÄ Är sedan.

Det hade kunnat vara prick hur trĂ„kigt som helst. Om det inte hade varit för att trummisen Tim Yeung trampar sönder en av sina bastrumpedaler i Rapture. Han gĂ„r till och med fram till micken och sĂ€ger att pedalen har gĂ„tt sönder och att han mĂ„ste lĂ„na en pedal av NILEs George Kollias för att kunna fortsĂ€tta giget. Och det verkar vara precis det bandet behöver, för nĂ€r vĂ€l den nya pedalen Ă€r dit-riggad Ă€r det som om incidenten har satt en blĂ„slampa i hĂ€cken pĂ„ hela bandet. Maze Of Torment fullstĂ€ndigt vrĂ€ks ut över publiken som Ă€r nog sĂ„ villig att hjĂ€lpa bandet upp ur svackan. Det Ă€r magiskt bra. Att bandet sedan kör tre lĂ„tar frĂ„n ”Illud...” i följd spelar liksom ingen roll i sammanhanget eftersom de avslutande lĂ„tarna Angel of Disease, Chapel of Ghouls, Dawn of the Angry, Where the Slime Live, och God of Emptiness fullstĂ€ndigt blĂ„ser bort all tĂ€vlan denna kvĂ€ll. Och dĂ„ ska man Ă€ndĂ„ betĂ€nka att de andra banden denna kvĂ€ll heter NILE och KREATOR.

Jag har sÀllan upplevt en liknande upphÀmtning överhuvudtaget faktiskt, och sammantaget levererar MORBID ANGEL ett gig som imponerar nÄgot rent makalöst. DÄ Àr jag fullt beredd att köpa att det inte Àr nÄgra förÀndringar i setlisten. MORBID ANGEL visade ikvÀll att de fortfarande Àr ett band att rÀkna med i allra högsta grad.

 

Text och bild:
/ Martin Bensch


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »