Skriven av: Janne Sandstén Lst: 1562 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


THE SWORD, LONELY KAMEL & BOMBUS - Debaser Slussen 19 januari 2013

Äntligen fick jänkarna i THE SWORD till det med ett besök i Stockholm, senast var de tvungna att ställa in. Denna kyliga lördag ringlade kön väldigt långt, alla ville bevittna THE SWORD live. Support under turnen är norska LONELY KAMEL och svenska BOMBUS.

Jag anländer något sent, hänger in jackan när Biblical med BOMBUS startar, känner direkt att detta kommer att bli en toppenkväll. BOMBUS levererar sin Bombusrock på ett strålande vis, det är skäggigt, tungt och svängigt. Lite synd att jag missade större delen av deras gig, hade velat se mer.

 
BOMBUS och LONELY KAMEL

Därefter var det dags för norska LONELY KAMEL att kliva på, ett band som jag faktiskt såg fram emot att se live, deras senaste platta ”Dust Devil” är en trevlig historia av klassisk hårdrock med tunga bluesriff. Efter lite problem med ridån som inte riktigt ville öppna sig drog bandet igång. Jädrans vad bra detta var live, vilket lyft låtarna fick, härligt bluessväng, tajt, tungt och sådär lagom mossigt psykedeliskt.

Introt till Apocryphon inleder THE SWORDs set, lite längre än väntat eftersom ridån fastnar åter en gång. Men när den väl är uppdragen så kliver grabbarna på och jublet är enormt inne på Debaser. När Tres Brujas spelas som låt två åker mina smilband upp i spagat och missar fota helt under ca 5 minuter, vilken överkörning.

De nya spåren gör sig riktigt bra live och hittar en fin balans mellan bandets äldre album och deras mer tekniska riktning på Warp Riders. Det var dock de äldre låtarna som är bandets klassiker, inte oväntat fick de den största reaktionen från publiken. Jag tänker på låtar som Freja, Tres Brujas, och Maiden, Mother & Crone, där fansen sjöng med, dansade och viftade extra mycket med näven. Sammantaget var kvällen och showen helt upp till mina förväntningar på en rolig och rockade kväll som man hade längtat till.

Setlist:
Apocryphon
Tres Brujas
How Heavy This Axe
Cloak of Feathers
The Hidden Masters
Dying Earth
Maiden, Mother & Crone
To Take the Black
Freya
Eyes of the Stormwitch
Seven Sisters
Lawless Lands
Ebethron
Veil of Isis


Extranummer:
Cheap Sunglasses (ZZ Top cover)
Arrows in the Dark

 

 

2013-01-20

Text och bild:
/ Janne Sandstén


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Jarno | Datum: 2013-01-22 11:48:56

I Göteborg spelades Iron Dawn. Det är en makalös låt!
Helt klart den kvällens behållning!

Till startsida »