Skriven av: BiblioteKarin Lst: 1473 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Årets nordisk debutant 2012 - BLOODRED HOURGLASS

Med mer än en tredjedel av rösterna har WeRocks läsare utsett "Lifebound" till 2012 års bästa nordiska (icke-svenska) debutalbum. Grattis BLOODRED HOURGLASS! Vad är det som gör ert album till den bästa debuten?

- Tack så mycket, det var jätteroligt att vinna! [svarar bandet på svenska för att sedan övergå till engelska, red:s. anm.]

- Okej, låt oss vara allvarliga och sluta tala svenska innan något händer som inte kan ångras. Men som finländare är vi skyldiga att studera svenska som vårt andra språk och du kanske tror att vi skulle klara oss med det .. Tja, det gör vi inte.

- I alla fall, det är en ära att få denna typ av erkännande. Den främsta orsaken till framgången för vårt debutalbum har definitivt något att göra med det "jävlar anamma" den har. På vår debut samsas aggression, groove, melodi och in your face-attityd med varandra. Ändå är det inte en och samma head banging-formula från start till mål utan det ger också lyssnaren chansen att för ett ögonblick dra några djupa andetag och förbereda sig inför nästa anfall. Sammanfattningsvis har det definitivt något att erbjuda för alla som inte är alltför strikta med genregränser, utan har ett öppet sinne för bra låtar.

För dem som inte känner till BLOODRED HOURGLASS sedan tidigare, vilka är ni och hur har vägen hit till debutalbumet sett ut för bandet?

- Vi har arbetat som band sedan 2005. Vi släppte några självfinansierade EP, spelade live gång efter gång över hela Finland och slutligen år 2012, lyckades vi teckna ett skivkontrakt med ett legendariskt finsk skivbolag, Spinefarm Records. Vi har kommit en ganska lång bit på vår väg med att resa oss ur djupet av Östra Finland (staden Mikkeli). Vi har arbetat hårt och obevekligt för att komma till den punkt där vi är just nu. Folk har lagt märke till det, och du kan också höra det på vårt debutalbum, som släpptes i augusti 2012. "Lifebound" har fått bra recensioner runt om i världen och debuterade som nummer 22 på den officiella finska försäljningslistan. Våra lyssnare växer i antal varje dag och vi gör vårt bästa för att fortsätta öka vår fanskara.

WeRocks läsare har gjort sitt val, men vilken skiva tycker ni själva var den starkaste debuten förra året, förutom er egen då?

- Våra kompisar från CARNAL DEMISE släppte en bra självbetitlad debut under 2012 som definitivt är värd att ge en chans. Annars tycks vi ha levt i mörker och kan inte komma på några andra speciella band att nämna. Antar att vi måste ta en ordentlig titt på de andra banden i omröstningen.

Det vore också kul för våra läsare att få veta lite mer om era planer framöver. Hur ser det ut med turnéplaner, gör ni några spelningar i Sverige under 2013? Blir det kanske nån festivalspelning i sommar?

- Tja, vi vill definitivt växa oss större hela tiden. Nu när vi har haft en bra start med vår verkliga musikkarriär, vill vi definitivt inte stanna här. Vissa kanske tror att när man skriver kontrakt med ett skivbolag gör det allt enkelt och det sedan bara är att köra på utan någon ansträngning från bandets sida. Men sanningen är, att det är nu det verkliga jobbet börjar. Vi vill skapa ny musik, se så många nya platser som möjligt, turnera och ja, också till Sverige. Inte säkert det blir under 2013, men förhoppningsvis snart! Just nu börjar planerna för sommaren 2013 att ta form och det verkar som vi kommer att spela på några stora sommarfestivaler i Finland!

Finns det redan nu planer för ett kommande album? Vad finns att berätta om det så här långt i så fall?

- Visst finns det planer för ett andra album. Egentligen har vi arbetat med det i nästan ett år nu. Låtar för denna kommande milstolpe är i stort sett klara och vi väntar ivrigt på att gå in i studion för att spela in dem, förr eller senare. Det verkar som om nästa platta kommer att vara lite mörkare både ljud- och textmässigt, låtarna har fler dimensioner och atmosfären i hela albumet kommer att bli mer omskakande än tidigare. Ändå kan den kaxiga BRHG-attityden, melodierna, groovet och snabbheten också hittas där. Under tiden fram till dess kan du uppleva det här själv om du kollar in vårt album "Lifebound"!
- Hoppas vi ses snart!

WeRock tackar BLOODRED HOURGLASS och önskar lycka till i framtiden!

 

Text: BiblioteKarin


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »