Skriven av: Martin Bensch Läst: 778 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


COPENHELL 2014 - DAG 3: Elituppvisning av BEHEMOTH

Att polska BEHEMOTH har vuxit sig stora visar sig att i faktumet att det hade varit otĂ€nkbart att de skulle spela pĂ„ nĂ„gon annan scen Ă€n den största pĂ„ festivalen. Och med ett urstarkt album, ”The Satanist” i ryggen sĂ„ visar de med all önsvĂ€rd tydlighet att de tillhör eliten inom svĂ€rtad dödsmetall.

Med en extremt tidig speltid, som förmodligen beror pÄ att bandet har spelning i England imorgon, sÄ infinner sig inte den totala magin om bandet hade spelat i mörker. Bandets musik gör sig visserligen bra i nÀstan alla omstÀndigheter, men nu blir det inte sÄ bra stÀmningsmÀssigt som det hade kunnat bli.

BEHEMOTH inleder med Blow Your Trumpets Gabriel som ju Àr en extremt vÀrdig och mÀktig inledning. Dock tycker jag att nÀr vÀl lÄt tvÄ och tre - Ora Pro Nobis Lucifer och klassikern Conquer All avverkas dÄ jÀvlar i min lÄda visar bandet sin klass fullt ut. Framför allt tÀnker jag pÄ att det lÄter föredömligt högt och fruktansvÀrt bra om bandet. Nergal Àr sÄklart centralpunkten i den maskin som bandet har utvecklats till, men jag skulle vilja lyfta fram basisten Orion lite extra. Inte bara har han en grym utstrÄlning dÀr pondusen Àr mÀrkbar, han har utvecklats till en grym sÄngare med en mÀktig stÀmma. HÀr har bandet skaffat sig ytterligare ett mÀktigt vapen i sin arsenal. Inferno Àr, ja, Inferno. Det smattras pÄ med en finess som Àr precis sÄn som man förvÀntar sig av batteristen.

Bandet blandar friskt frÄn i stort sett hela den senare delen av sin diskografi. BÀst tycker jag bandet Àr i lÄtar som Slaves Shall Serve, Christians To The Lions och otroligt episka avslutningslÄten O Father O Satan O Sun som jag med glÀdje hÀlsar som en vida överlÀgens avslutningslÄt i jÀmförelse med Lucifer.

BEHEMOTH imponerar med en vÀrdig, tajt och blÀndande teknisk och emotionell konsert. Bandet har inget mer att bevisa vad mig anbelangar - detta Àr knÀckande bra.

Text och bild: Martin Bensch


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »