Skriven av: Martin Bensch Läst: 2020 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


Få band kan tävla med Entombed i cred – som en av pionjärerna inom svensk dödsmetall har bandet knappt något kvar att bevisa. Men därmed inte sagt att de inte gör det ändå.

Kanske är det talande att det inte är fullsatt på The Tivoli när bandet drar igång strax efter kvart över nio – men likväl är det väldigt synd att så många missar Entombeds spelning denna kväll. Numera omstöpt till en kvartett – sångaren LG Petrov och gitarristen Alex Hellid flankeras numera av basisten Nico Elgstrand och trummisen Olle Dahlstedt vilkas insatser inte behöver skämmas för sig denna kväll.

Bandet som har levererat dödsmetall av högsta kvalitet sedan debuten Left hand path gör i alla fall inte mig besviken. De som har räknat ut gruppen som passé skulle inte ha gjort det efter den brutalt tunga och sjukligt svängiga metal som gruppen levererar från Tivolis scen. Inledande titelspåret från senaste släppet Serpent Saints drabbar med sån kraft att man inser att detta kommer att bli riktigt bra – bandet är så vansinnigt tajt att man inte kan göra annat än att kapitulera. Efterföljande ”Demon” från nydanande plattan Wolverine Blues förstärker bara känslan att Entombed fortfarande är ett av landets mest kompetenta liveband.
Det är för mig personligen låtarna från denna platta som ligger mig varmast om hjärtat och jag får i det närmaste frispel när bandet spelar ”Out of hand” och ”Eyemaster”.
Även om musikerna i bandet är vidrigt bra denna kväll är det att betrakta närmast som kardinalsbrott att inte nämna sångaren LG Petrov lite extra. Mannens väl patinerade och får man förmoda genom ölintag förädlade stämma ger inte bara mig rysningar nedför ryggraden – den ger också Entombed en extra skärpa genom sin unikhet. När han riktigt tar ifrån tårna i programförklaringen ”Masters of death” står jag bara med ett stort fånleende på läpparna glad över att ha fått bevista en så pass bra spelning från ett band som verkligen inte känns stagnerat.


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: BiblioteKarin | Datum: 2007-10-04 23:39:41

Kommer definitivt inte missa dem nästa gång tillfälle ges!

Till startsida »