Skriven av: Martin Bensch Läst: 2055 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Intervju med Valle Adzic, IMPIOUS

TrollhĂ€ttans frĂ€msta dödspluton IMPIOUS slĂ€ppte i slutet pĂ„ förra Ă„ret den rent furiöst piskande ”Death Domination” en Ă„terkomst för bandet till gammal god form. WeRock fick mail-ledes fatt pĂ„ gitarristen Valle Adzic.

Nya plattan markerar en Ă„terkomst till det ni i mina öron gör bĂ€st – rensar jĂ€rnet. Utvecklade sig lĂ„tarna naturligt i den riktningen, eller var det nĂ„gonting ni hade bestĂ€mt redan innan ni började skriva material till skivan?

Det har du helt jÀvla rÀtt i... haha! Vi hade ett litet möte innan det var dags att börja skriva lÄtarna till "Death Domination" dÀr vi snackade om hur vi ville forma plattan. Förra plattan var en konceptskiva som var ett jÀtteprojekt, och jag tror personligen att för mycket energi lades ner pÄ allt runt omkring istÀllet för pÄ sjÀlvaste musiken. Vi bestÀmde oss för att denna gÄng satsa helt och fullstÀndigt pÄ musiken och det vi gör bÀst: Att rensa! SÄ nÀr vi vÀl insett att alla i bandet var helt överens, ja dÄ kom lÄtarna helt naturligt.

Hur arbetar ni fram era lÄtar?

Jag skriver de flesta lÄtarna, men försöker inte att fÀrdigstÀlla dem helt, utan lÀmnar utrymme för Àndringar, tillskott av riff och modifikationer. Sedan lÄser vi in oss i studion med massa alkohol och gott humör, och spelar in demoversioner av lÄtarna.

Beskriv hur en repa med IMPIOUS kan se ut!

Mycket skitsnack, barnsliga skÀmt och skratt... fika, kaffe, en och annan öl, och ölkorv sÄklart som vi lyckats fÄ spons pÄ! :) Ett par utav oss Àr alltid sena och den ena ursÀkten Àr löjligare Àn den andra. Vi Àr ganska trögstartade, men nÀr vi vÀl greppar vÄra instrument sÄ repar vi rÀtt flitigt. Sen blir det mer av det förstnÀmnda.

Om du skulle nÀmna tre band utan vilka IMPIOUS inte skulle ha funnits, vilka skulle de bli och varför?

RÀcker nog med tvÄ band för min del. Först har vi METALLICA. Jag började ta lektioner i akustisk gitarr nÀr jag var typ 10. NÀr jag var runt 12-13 tröttnade jag ganska rejÀlt, men precis i den vevan kom METALLICAs lÄtar pÄ tabulatur, och helt plötsligt kunde jag lÀra mig spela mina hjÀltars lÄtar! En helt ny vÀrld öppnades för mig, sÄ jag fortsatte med att spela gitarr. Sen har vi DEICIDE som var bandet som gjorde att jag riktigt fastnade för death metal.

Metalband nöter ju vÀgarna en hel del och fÄr ju uppleva en hel del. Har du nÄgon kul anekdot att dela med dig av?

Japan Àr ju rÀtt speciellt alltsÄ. Som till exempel nÀr vi anlÀnde till hotellet i Osaka, 12 timmar försenade, och det fortfarande stÄr fans utanför och vÀntar. Det Àr rÀtt vrickat för ett litet skitband som IMPIOUS.

WeRock tackar för intervjun och önskar Valle och IMPIOUS lycka till med kommande turnéer och projekt.

Martin Bensch
2010-02-13


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »