Altaria
"Divine invitation"

Releaseår: 2007
Betyg: 6/10

Användarbetyg: 1.1/10
Antal röster: 28Köp skivan nu hos:


Läst: 1925ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2007-09-04

Denna relativt nya finska grupp bildades år 2000 och har sedan dess släppt fyra fullängdare. Bandet har haft en del byten i deras uppställning och har bl.a. haft medlemmar från banden Sonatica Arctica och Celesty.

Mina tidigare erfarenheter av detta band är ringa, men namnet Altaria klingar svagt bekant så jag kan ha hört någon tidigare låt på någon samlingsskiva eller liknande. Inledningsvis på skivan låter det ganska likt deras finska landsmän i Stratovarius. Temat och texterna verkar vara fantasyinspirerade och det syns väl på låttitlar som fire and ice, unicorn, och ravenwing m.fl. Musiken är välspelad och tempot är aldrig speciellt snabbt utan det är mer riktat åt det melodiösare hållet. Marco på sång har en bra och till musiken väl passande röst och på vissa låtar sjunger han sjukt likt en viss Mr. Joakim Caans. Bra exempel på detta är låten final warning, där t.o.m. musiken är så löjligt likt Hammerfall att jag nog inte hade reagerat om detta spår legat på någon av deras plattor. Andra liknelser jag kommer på är att det ibland låter lite likt Edguy, men inte sångmässigt utan snarare musikmässigt.
På det hela taget verkar Altaria vara ganska skickliga musiker, men jag saknar det där lilla extra som gör att jag vill lyssna mer. Kanske har musiken blivit lidande av de många bandmedlemsbytena för jag tycker att det blir aningen slätstruket i längden.
Efter många varv i spelaren blir betyget en sexa.

Favoriter:

Fire And Ice, History Of Time och Final Warning

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Wasse | Datum: 2007-09-18 14:02:43

Tydligen är detta nån form av split-samling mellan två tidigare skivor. Har inte 100% koll, men det ska tydligen vara tidigare material i nyutgåva.
Annonser: