Degradead
"Til death do us apart"

Releaseår: 2008
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.0/10
Antal röster: 60Köp skivan nu hos:


Läst: 4437ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2008-02-05

Stark Stockholmsdebut med genuin Göteborgsprägel
Du älskar In Flames? Du kan aldrig få nog av välgjord, välljudande melodisk death? Du vill ha en platta med tiotalet jämngoda spår där du inte behöver välja bort något som mindre bra, och som inleds med en rivstart och avslutas med en ljuvlig ”vaggsång”? – Jag har den plattan åt dig här! Den gavs ut 25 januari, heter Til Death Do Us Apart och bandet bakom den heter Degradead.

Efter att enligt egen utsago blivit ”upptäckta” av Jesper Strömblad från In Flames, spelades debutalbumet in i IF-studion i Göteborg i höstas. Så sent som i december skrevs kontrakt med Dockyard 1 och sedan slutet av januari finns plattan ute.

Under In Flames vingar har Stockholmsbandet Degradead skapat en grymt helgjuten platta. Producent för Til Death Do Us Apart är Björn Gelotte och medproducenter är Jesper Strömblad och Daniel Svensson. Gediget låtmaterial får här den allra bästa musikaliska behandling. Låtar som inledande ”Genetic Waste” och följande ”Take Control” skulle inte skämmas för sig på göteborgarnas eget kommande album. I sången nyttjas fullt ut mixen i det sköna spelet mellan growlad och ren sång. Sonic Sydicate ligger närmast att jämföra med på svensk mark.

Mest lättillgängliga spåren är ”Take Control” och ”Pass Away”. Snygga och lättnynnade. De bästa låtarna är dock ”The Fallen” med sitt sköna basintro och sin råraspiga sång samt den lätt aviga ”Resemblace Of The Past”. Att avsluta plattan med en ”vaggsång” med känsligt stilla gitarrspel känns både som en trygghetsförklaring och ett halvt löfte om kommande än mer vågade musikaliska äventyr i framtiden.

En mycket, mycket snygg debut med andra ord. Välproducerad, välkomponerad och välgjord på alla sätt. Bara att glädjas med och åt denna ”framtidens metal”, enligt Strömblads uttalade åsikt. ”Take Control”, ja. Full kontroll är vad man har här, och i nästa steg ser jag fram emot hur bandet även vågar släppa på den totala kontrollen och därmed visa sig ha ytterligare mer att ge.

/BiblioteKarinLäs även:
Intervju med David Szucs - Degradead


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Tomczek | Datum: 2008-02-11 06:13:25

Ojoj, nåt att kolla upp med andra ord!
Namn: Blanksteg | Datum: 2008-02-23 09:36:41

Låter fint, hörde dessutom the Bloodchain på radion i veckan. Lät riktigt trevligt.
Annonser: