The Faceless
"Planetary Duality"

Releaseår: 2008
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 42Köp skivan nu hos:


Läst: 1588ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-02-01

THE FACELESS andra album ”Planetary Duality” är en skiva jag, om jag hade vetat om den utgivningsåret 2008, hade satt på det årets årsbästalista. Högt upp. Detta, mina damer och herrar, är en fruktansvärt bra, jämn, spännande och utmanande skapelse till platta.

Föreställ er att man kombinerar NILEs mattor á la ”Annihilation Of The Wicked” med CYNICs ”Traced In Air” och du hamnar ganska nära THE FACELESS. Bandets debutalster ”Ankeldama” gav visst avtryck inom scenen och bandet har sett till att renodla de verkligt starka partierna från den skivan på ”Planetary Duality”. Lyssnaren bjuds på teknisk dödsmetall uppblandade med några av de vackraste solona jag har hört på mången god dag. Precisionen hos dessa herrar är av den karaktären att man tappar hakan och det staplas uttryck i hög så det gäller att hänga med i svängarna. Har man väl kommit in i musiken – ja då är det väldigt lätt att bli beroende. ”Planetary Duality” har huserat i lurarna i stort sett dagligen sedan jag såg bandet fullkomligt knäcka under Bonecrusher Fest på KB i början på januari.

”Planetary Duality” är, som ni säkert förstått vid det här laget, en vansinnigt bra platta som fått denna recensent att hitta ett nytt favoritband.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: