Gormathon
"Lens of Guardian"

Releaser: 2010
Betyg: 3/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 2.8/10
Antal rster: 57Kp skivan nu hos:


Lst: 4794ggr | Kommentarer: 10 | Inlagd: 2010-08-01

GORMATHON - ”Lens of Guardian”
GORMATHONs karriär har gått undan, då bandet bara existerat i lite över ett år och redan nu finns debuten ute i skivbutikerna. Göteborgsklingande death metal, eller som de själva vill beskriva den ”death metal med inslag av melodier och harmonier från traditionell metal”. Jag är smått förbryllad över de positiva recensionerna från Sveriges ledande metalmedia, då jag inte förstår deras storhet överhuvudtaget. Ärligt talat är detta det sämsta jag hört på länge. Inte enda gång har jag förmått mig själv att lyssna genom ”Lens of Guardian” från början till slut. Låtmaterialet känns ihopstressat på något sätt, merparten av riffen borde aldrig letat sig ut ur replokalen.

GORMATHON frontas av Tony Sunnhag som med sin sångprestation snarare stjälper än hjälper till. Han kompletteras av Stefan Jonsson och Peter Sonefors på gitarr, Tony Sandberg på trummor och Thomas Hedlund på bas. Konkurrensen i dagens metalsamhälle är stenhård. Jag hade således förtstått om bandet hade blivit kontrakterade i början av nittio-talet då death metal genren fortfarande var ung och kriterierna för att lyckas inte var lika höga. Produktionen är dock riktigt vass och förutom att merparten av bandet faktiskt kan hantera sina instrument finns det tyvärr inte mycket positivt att säga om denna platta.

Efter att ha lyssnat igenom skivan otaliga gånger i etapper är det något enstaka riff som har satt sig förutom den enormt irriterande sångrefrängen i titellåten Lens of Guardian. Sammanfattningsvis finner jag att GORMATHON med sin totala brist på innovation, mediokra låtar och irriterande sångprestationer presterat lite av en bedrift, då de lyckats ta sig förbi demostadiet. Denna skiva rekommenderas inte, lägg istället era surt förvärvade pengar på något vettigt.


/Henrik Nygren

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Bengo | Datum: 2010-08-02 16:50:57

En vis man sa; om du inte har något positivt att säga, håll klaffen...
En fråga man kan ställa sig är om rött är snyggt eller ej?...är pölsa gott?
...luktar Axe africa gott?? Har man rätt eller fel när man tycker något av
det? Svaret är att allt är subjektivt... Och dom som vet har ofta fel
eller...? I deras värld så har dom rätt men på min planet bestämmer jag...
Så det så!!!
Namn: Martin Bensch | Datum: 2010-08-02 19:55:48

"En vis man sa; om du inte har något positivt att säga, håll klaffen..." Det du vill ha är en sida med recensioner som endast får högsta betyg - en i sanning naiv inställning. Att du dessutom skriver att allt är subjektivt borde ju innebära att du tillerkänner recensenten rätten att ha en egen åsikt - ett faktum du faktiskt negerar med ditt första yttrande.
Namn: LASSE | Datum: 2010-08-03 11:48:19

Oj!! Vi kan ju inte ha hört samma band! Du kanske hade en dålig dag...Det enda jag reagerar negativt på är ju produktionen som har en viss demokänsla. Men låtarna är ju skitbra! hårda och melodiösa på samma gång, sång- och instrumentprestationerna är ju tillsammans kanon! Högt betyg (obs, inte högst) från mig!!
Namn: JonteRoyal | Datum: 2010-08-03 13:04:38

Bengo// Kan du ge mig ett enda litet ynka skäl till varför du besöker en recensionssida? Är det för att bli upprörd? För att få skriva menlösa kommentarer?

Det är självklart helt okej att vara oense med recensenten, samt vara kritisk till recensionen i sig. Men det förefaller ju aningen suspekt att läsa recensioner när man inte gillar fenomenet till att börja med.
Namn: Sara_9 | Datum: 2010-08-03 18:44:39

Jag håller tyvärr inte alls med dig Henrik.
Jag, och många andra med mig, tycker Lens
of Guardian är en riktigt bra platta, inte
en dålig låt men favoriterna är Gormathon,
Lens of Guardian och Skyrider, (som dom
även gjort en bra video till). Jag har även
haft nöjet att se bandet live och deras
framträdande var både tight, energiskt och
välspelat.
Namn: Henrik Nygren | Datum: 2010-08-03 19:53:20

Tänk om vi hade levt i ett samhälle där kritik hade tystats ner, varit förbjuden. En totalitär stat där all media hade kontrollerats, censurerats. Verkar som Bengo lever i denna fiktiva värld, tur att vi andra lever i verkligheten. Lasse// Jag hade en grymt dålig dag, och lät helt enkelt Gormathon ta smällen;) Sara_9// Jag har inte sett bandet live ännu. Återstår och se om detta kan få mig att ändra åsikt.
Namn: Patrik | Datum: 2010-08-16 20:00:18

En riktigt bra platta! Gillar den starkt!
Namn: Patrik | Datum: 2010-08-20 20:37:13

sågar sången, helt underbart...haha...här finns det register!
Namn: Bengo | Datum: 2010-09-05 17:30:28

Oj då väldigt vad man tog åt sig. Blir bara så trött ibland. Och om man skall vara krass undrar man ju hur "rätt" man har när man senare erkänner att man helt enkelt gav på någon för att man har en "dålig dag". Vi får väl vara tacksamma att du skriver av dig aggressionerna kära Henrik...
Men jag håller i övrigt med dig, kritik är bra och fyller en funktion. Även om jämförelsen med totalitär stat kanske är att ta i när vi pratar om kritik av musik.
Kör hårt!!!
Namn: Henrik Nygren | Datum: 2010-09-09 22:17:25

Bengo// Hmm... tog åt sig, var nog snarare så att det var en bland de mer idiotiska kommentarer jag läst. Jag var ironisk när jag sade att jag hade en grymt dålig dag, var inte det uppenbart? Men det är ju naturligtvis passande att tolka så det gynnar ens egna resonemang;)
Annonser: