Cruachan
"Blood on the Black Robe "

Releaseår: 2011
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 1128ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-04-01

CRUACHAN - "Blood on the Black Robe"
Jag vet inte riktigt var jag ska börja när det gäller det här albumet. CRUACHAN är ett keltiskt folk metal-band från Irland vars låtar för det mesta handlar om irländska sagor, myter och historiska händelser.

CRUACHAN har varit aktiva sen 90-talet och "Blood on the Black Robe" är deras sjunde fullängdare. Om jag ska jämföra detta album med de andra jag hört blir betyget lågt. I början av deras karriär tillhörde bandets musik snarare den skaran folk metal som lutar åt black metal-hållet än den mer symfoniska sortens folk metal som de senare anammade själva och som definitivt hjälpte dem att stå ut en del från horderna av mediokra folk metal-band. På "Blood on the Black Robe" har bandet gått tillbaka till sina rötter istället för att fortsätta utforska den lite mer melodiösa världen. De har också i det stora hela struntat i att ge sin sångerska de större sångpartierna och har istället lämnat mer plats åt sångaren Keith Fay. Tyvärr går inte hans röst hem hos mig alls, och inte direkt någon av låtarna på albumet heller med undantag för The Voyage of Bran som har något speciellt över sig.

Slutligen ska vi ha i åtanke att jag själv föredrar bandets melodiösare sound än det som vi hittar på "Blood on the Black Robe". Gillade man CRUACHANs tidiga skivor kan nog den här skivan vara värd en genomlyssning - annars kan jag inte rekommendera den alls.

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: