Dew-Scented
"Icarus"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1747ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-08-01

Dew-Scented - Icarus
”Icarus” är nionde fullängdaren från den tyska maskinen DEW-SCENTED. I likhet med samtliga andra album så är titelbokstaven ett ”I”, och i lika stor utsträckning ligger landet som det brukar göra för bandet: thrash med inslag av döds har varit signum från starten.

Och det är precis som det brukar - man vet vad man kommer att få serverat när en ny platta kommer, och det spelar ingen som helst roll att större delen av bandet är utbytt från förra skivan.

Samtidigt som det är starkt att leverera skiva på skiva som ligger på jämna nivåer vad gäller en hel massa, så tenderar det att inte bjuda på så mycket på utvecklings- och överraskningsfronten.

Majoriteten av låtarna är riktiga stänkare som gör det svårt att inte stampa takten idogt - Destined To Collapse, Sworn To Obey, Gleaming Like Silver och The Fall Of Man är kvartetten låtar som jag tycker håller högst standard. Det går undan, gitarrerna dominerar med rent ljuvligt tugg och bett, och sångaren Leif Jensen har en gött brötig sångleverans som imponerar stort.

Och för första gången på ett bra tag så känns det som om tyskarna har hittat en nytändning utan att de för den sakens skull har ändrat mycket i grundreceptet. Låtarna ligger på en mer stringent nivå helt enkelt.

Jag kommer flera gånger på mig själv att tänka att det är bra synd att DEW-SCENTED inte spelar oftare på våra breddgrader för då hade jag sannerligen sett till att ha sett dem.

Det finns såklart en hel massa skivor som är så mycket mer spännande och nydanande än ”Icarus” - men söker man en skiva som i stort sett går ner utan speciellt mycket tuggmotstånd men med bibehållen kryddning är det en sådan skiva DEW-SCENTED har snickrat ihop.

/Martin BenschLäs även:
Recensionen av Invocation


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: