Året Runt

En annan veckotidning som gör anspråk på att tilltala familjer är Året Runt trots att majoriteten av läsarna är kvinnor. Innehållet i tidningen är dock varierande vilket gör att många läsare hittar relevant läsning som intresserar just dem. Tidningen började tryckas 1946 och har haft en stadig läsarkrets alltsedan dess.

Varierande innehåll

I tidningen Året Runt hittar man det mesta. Ofta hittar man även den här veckotidningen i olika sorters väntrum eftersom det finns så mycket att läsa. Det finns till exempel gott om korsord för den som önskar en stunds koncentration och avkoppling. Veckans horoskop är också mycket populärt, där man även får veta vilken kändis man delar samma stjärntecken med. Avsnittet om hälsa ger en hel del nyttig information där man satsar på att ta fram historier ur verkliga livet som på ett inspirerande sätt varvas med fakta om en hel del vanliga och ovanliga sjukdomar. Detta varvas med tips och råd kring hur man på bästa sätt håller sin kropp så frisk som möjligt.

Inredningstips och läckra recept

Det som gör Året Runt extra tilltalande är att det finns gott om inredningstips utan att varken prenumeration eller lösnummer kostar orimligt mycket. Heminredningsartiklarna varvas med tips om hur man håller hushållet i bästa tänkbara skick. Vad sägs till exempel om att hämta inspiration till smart förvaring bland inredningssidorna eller få riktigt bra pysselidéer inför den stundande högtiden? Det finns dessutom en hel del recept där man får förslag till en hel meny samt läckra desserter. Särskilt under sommarhalvåret kan man hämta ingredienser från det egna trädgårdslandet och tips på hur man får detta att digna av härliga grönsaker kan man naturligtvis hitta i trädgårdssektionen.

Relationer och reportage

Det om gör denna veckotidning så populär har mycket att göra med den genuina känslan som de intressanta och inkännande reportagen bidrar med. Det är artiklar om vanliga människor med verkliga problem och spännande berättelser som delar med sig av sitt liv, i med- och motgång. Igenkänningsfaktorn för alla olika åldrar är med andra ord stor, även om Året Runt ofta sägs tilltala främst den äldre generationen. Reportagen omfattar även kända människor och en tidning från Året Runt innehåller så mycket att läsa och fundera över att det räcker hela veckan. Recepten kan man dessutom spara och vem vill inte ha tips på hur man lägger in egen sill till Jul, eller hur man gör en egen smörgåstårta till födelsedagskalaset?