Tidningar som skriver om odling

Trädgård och odling är ett intresse som blommat ut allt mer de senaste åren. Om du själv har ett intresse av odling kan du till exempel läsa tidningen trädgård som ges ut av Aller media. I övrigt brukar både kvällstidningar och veckotidningar vara duktiga på att ge ut specialmagasin på temat trädgård och odling.

Börja odla

Till att börja med behöver du köpa fröer och det finns olika sorters fröer att välja bland. Det finns till exempel grönsaker såsom tomat, gurka, sallad och bönor. Men det finns även frukt och bär om du hellre vill odla det. Därefter kan du använda de kunskaper du läst till dig för att komma igång med odlingen. När du fått hem dina utvalda fröer kan du redan i februari börja förodla genom att sätta ner dem i små krukor eller avskurna mjölkkartonger. Olika grödor kräver olika mycket vatten och ljus och därför behöver du läsa på om olika grönsaker innan du börjar.

När du satt fröna brukar det ta någon vecka tills de börjar växa. Det är viktigt att du inte är för snabb med att sätta ut plantorna utomhus eftersom det under våren fortfarande kan vara frost på nätterna vilket kan ta död på plantorna ganska snabbt.

Men så snart som de vuxit på sig och det är varmt om nätterna kan de sättas utomhus i pallkragar, i trädgårdslandet eller i krukor på balkongen. Det viktigaste är att du tänker på att vattna plantorna för att de ska överleva.