Starta en egen tidning

Idag går de flesta tidningar att läsa online, en del tidningar finns inte ens tillgängliga i fysisk form. Den här digitaliseringen av tidningar har gjort det enklare att nå ut till fler människor, men också enklare för fler att starta en egen tidning.

Vill du starta en egen tidning idag finns det alla möjligheter till att göra det. Du behöver inte få kontakt med ett tryckeri och kan ge ut din tidning digitalt helt på egen hand. Som alltid när du startar företag kommer det dock förekomma kostnader ändå. Nya företag kan ha svårt att få företagslån, men startar du enskild firma kan du även ansöka om Privatlån för att finansiera din tidning.

Sätt upp en plan

Det är förstås inte enkelt att starta en tidning som också blir läst av många. Först och främst behöver du ha en bra idé om vad din tidning ska handla om. Den behöver vara unik och skilja sig mot vad som redan finns på marknaden.

Du behöver sedan ha en dator med skrivprogram och såklart även goda kunskaper i skrift. Det kan kännas tungt i början, men ge inte upp! Om att driva en tidning är din dröm så är det bara att fortsätta kämpa på.

Intressanta veckotidningar