Det här skriver tidningarna om mode för barn

Nu när hösten kommit börjar det bli dags att shoppa varmare kläder till barnen. Det kan dock vara svårt att veta vilka plagg man ska satsa på. Vad gäller just nu och vilka kläder är praktiska för barn? Genom att ta en titt på vad modemagasinen skriver om barnmode hösten 2022 går det dock att få en bra bild av vad som är rätt just nu. Här följer en sammanfattning av de senaste barnmodetrenderna inför hösten.

Västen är både trendig och praktisk

När man surfar runt och läser tidningar om barnmode digitalt är det lätt att märka att ett plagg sticker ut i höst, nämligen västen. En varm väst för barn är både praktisk och snygg när kylan börjar smyga sig på. En väst ger också större rörelsefrihet än en jacka och passar därför bra för vild utelek. Den är dessutom ett perfekt mellanplagg att bära när det är för varmt för jacka men för kallt för att bara ha en tröja på sig. När vintern sedan kommer med kylan är västen perfekt att bära som ett extraplagg under jackan när det är riktigt kallt. Vill du att ditt barn både ska vara rätt och varmt klädd i höst och vinter är en väst ett absolut måste. Hos Kidsbrandstore.se hittar du västar i mängder av modeller och färger.

Hållbart är en stor trend

Precis som när det gäller vuxet mode är också hållbarhet en stor trend inom barnmode. Det är med andra ord bra att satsa på plagg av hög kvalitet som kan ärvas av syskon och kompisar snarare än att slängas på sopberget. Det kan vara bra att köpa några nyckelplagg i butik för att sedan komplettera dem med plagg du fyndar second hand. När du väl köper nyproducerat bör du satsa på plagg i bra material som håller hög kvalitet så att de håller länge. Visserligen kostar ofta sådana plagg lite mer. Å andra sidan kan de bäras säsong efter säsong utan att se gamla och nötta ut. I slutändan kan alltså en väst av högre kvalitet bli en riktigt bra investering eftersom den kan användas av många barn efter varandra.