Land

Det som framför allt gör att veckotidningar av olika slag lockar en stor och trogen publik är att de skriver om något som känns relevant för den som ska läsa tidningen. Tidningar som utkommer mer än bara ett par gånger om året måste dessutom jobba ännu hårdare för att behålla sina läsare och för att locka till sig nya. Tidningen Land kan stoltsera med att vara den största veckotidningen i Sverige. De är inte svårt att förstå varför.

Landsbygden

Även om en hel del människor bor i städer och mindre tätorter har många en nära anknytning till landsbygden. Livet på landet intresserar nämligen inte bara de människor som har förmånen att bo där året om. Många människor idag har egna sommartorp eller hyr en stuga på landet när semestern närmar sig för att få ett avbrott från stadens vimmel. Landsbygden är ett ämne som en hel del av oss håller varmt om hjärtat. Det är med andra ord inte så konstigt att tidningen Land har en stor läsarkrets som dessutom ständigt ökar. Innehållet i tidningen attraherar med andra ord många människor.

Familjetidning

Tidningen beskriver sig själv som en familjetidning som inte bara skriver om lantlivet utan också om ämnen som hus och trädgård. Här finns mycket som även stadens villaägare kan ha användning för och gärna hämtar inspiration från. Odlingstrenden är något som till och med lockar lägenhetsinnehavare med pallkragar på balkongen. Områden som hälsa och medicin och kanske framför allt djur och natur fångar mångas intresse. Tidningen gör intressanta reportage och uppmanar människor att vara aktiva på sociala medier och skicka in egna bilder från livet på landet som kan publiceras under kolumnen läsarbilder. I utbudet ingår också artiklar om resor, mat och kultur som även det fångar läsare som hittar något som intresserar dem.

En del av reportagen handlar om jakt och fiske och även de som är intresserade av teknik och motorer kan ha glädje av veckotidningen Land. Inte minst visar tidningens bredd och mångfald en hel del om människorna som bor i vårt land. För att vara en tidning som handlar om livet på landet har den mycket att erbjuda många och kanske är det här som förklaringen till tidningens framgångar ligger.

Land Lantbruk

Tidningen Land har en systertidning som heter “Land Lantbruk” och på land.se kan tidningarnas prenumeranter läsa e-versioner av båda tidningarna samt ta del av en hel del annat material. Här finns väderkoll, smarriga recept, städtips och länkar till aktuella bloggare som bloggar om sitt liv på landet. Man kan också skriva upp sig för att ta del av Lands mycket uppskattade nyhetsbrev. Nyhetsbrevet är dock gratis och ger en del roliga tips kring mat, vin, recept, nyheter och annan inspiration till valfri e-post.