Inredningstidningar

Intresset för inredning är mycket stort och därför finns det flera tidningar som har specialiserat sig på ämnet. Inredning skiljer sig åt beroende på stil och tidsepok vilket gör att inredningstidningar fyller ett viktigt informationssyfte för den som vill skapa ett inbjudande hem.

Den lantliga inredningsstilen är mycket populär och de flesta inredningsmagasin brukar ha reportage med bilder från charmiga torp och vackra gårdsbyggnader. Det finns till och med en inredningstidning som heter Lantliv som endast skriver om den lantliga inredningsstilen. Den lantliga stilen innebär mycket vita textilier med sirliga blommönster. Stilen är romantisk med en gammaldags känsla. Pelargoner, punschverandor och breda trägolv är exempel på klassisk lantlig inredning medan betong, tegel och industrikänsla lyser helt med sin frånvaro. Om du är nyfiken på den lantliga stilen och vill ha ytterligare inspiration kan du besöka inredningsbloggar och följa inredningskonton på sociala medier. Du kan även få inspiration till en lantlig inredning på laliving.se där du hittar mängder av vackra kvalitetsprodukter.

Inspiration till hemmet

Det finns flera olika tidningar som skriver om inredning och renovering av bostäder för privatpersoner. Några kända tidningar är Sköna Hem, Residence och Hus & Hem. Det är inte bara inredningstidningarna som skriver om inredning utan även klassiska nyhetstidningar som till exempel Expressen har ofta reportage eller hela bilagor om inredning. Skälet till att även allmänna nyhetstidningar skriver om inredning är för att ämnet är oerhört populärt hos nästan hela befolkningen.

Hur går det till att skapa en genomtänkt inredning i hemmet? Först och främst gäller det att inte bli för ivrig och vilja ha för mycket. Uttrycket “less is more” stämmer bra på inredning och genom att utesluta flera inredningsstilar och istället satsa på en enda stil skapar du harmoni i ditt hem. Fundera därför på vilket stil som du trivs bäst med och som fungerar praktiskt. Exempelvis är en vit soffa snygg, men risken är stor att den snart ser tråkig ut med fläckar som är svåra att få bort.

Om du känner dig osäker på hur du ska få till inredningen är inredningstidningar och inredningssidor på nätet perfekta för att hitta inspiration till ditt eget hem. Du behöver inte köpa de möbler som finns i tidningarna, men kan låta dig inspireras till att måla om ett bord eller byta ut en mindre inredningsdetalj för att få till en mer enhetlig stil. Om du funderar på att renovera ditt hem är det smart att skynda långsamt och undvika att fatta impulsiva beslut. Kom ihåg att utgå från vad du tycker om och trivs med istället för att hoppa på de senaste trenderna. Glöm inte heller att inredningen måste fungera för vardagslivet och att bra förvaring och tåliga ytor ofta är viktigare än unika designlösningar.