Expressen

Tidningen Expressen är en av de mest köpta nyhetstidningarna i Sverige. Den grundades relativt sent i förhållande till de andra tidningarna på marknaden och såg dagens ljus 1944. Grundarna hette Carl-Adam Nycop, Albert Bonnier Jr och Ivar Harrie. Liksom systertidningen Dagens Nyheter ägs Expressen av Bonnierkoncernen.

Gott rykte

En hel del av Expressens journalister har fått tunga priser genom åren och deras artiklar har många trogna läsare. En av de reportrar som har uppmärksammats en hel del på senaste tiden är utrikeskorrespondenten Magda Gad. Hon fick Stora journalistpriset för sina insatser 2017.

Expressen har dock i likhet med en del andra dagstidningar, hamnat i blåsväder i jakten på nyheter och händelser av nyhetsvärde. Ofta är det dessutom den ansvariga utgivaren som blir stämd om fakta inte stämmer till hundra procent. 2006 dömdes till exempel Otto Sjöberg av den kände svenske skådespelaren Mikael Persbrandt för förtal i tingsrätten i Stockholm.

Magasin

Expressen är en nyhetstidningen med ett antal tillhörande magasin som ges ut en gång i veckan. Dessa magasin har blivit mycket populära och sedan ett antal år tillbaka satsade tidningen på prenumerationer efter önskemål från läsarna. Magasinen är mycket prisvärda och kan även köpas som lösnummer. Expressens magasin består av LEVA&BO, MItt kök, GI&Hälsa samt Tv14. Även regionaltidningarna Kvällsposten och GT ägs av Expressen.