Kända internationella nyhetstidningar

Om du tycker om att följa med i nyheter kan du börja läsa internationella nyhetstidningar. Då får du en möjlighet att läsa om samma ämne, men utifrån andra synvinklar. Om det händer något särskilt i ett land, som bränder i Kalifornien, kan det vara extra intressant att läsa om det i amerikanska tidningar. Detsamma gäller om du ska resa utomlands, genom att läsa landets tidningar får du en större känsla för kulturen.

[IMAGE=cjKcUafvTvu1.jpg]

Internationell press

[IMAGE=dkNTZhfNoZpv.jpg]

Det är intressant att läsa nyhetssajter från andra länder, både om aktuella ämnen som vi skriver om i Sverige, men också om nyheter som handlar om Sverige eller Norden. Om du tittar igenom olika nyhetssajter på olika språk upptäcker du snabbt att många av de internationella nyheterna är ungefär desamma. Det som ger stora rubriker i Sverige brukar också ge stora rubriker i Frankrike och Storbritannien. Däremot är de största nyheterna i varje tidning, oavsett land, inrikespolitik eller något annat som händer i landet. Om du ska resa, eller rent av flytta till ett annat land kan det vara klokt att uppdatera dig kring landet genom att läsa olika nyhetssajter. Ett annat tips, inför både resa och flytt, är att boka hem- eller flyttstädning Karlstad genom Qleano.se. Det ger dig mer tid till att både läsa intressanta tidningar, men också varva ner och må bra.

[IMAGE=bT3Qumc3YwwB.jpg]

Storbritannien

The Guardian är en stor brittisk tidning som täcker allt från politiska nyheter till kultur. Om du är intresserad av att följa med i Brexitdramat är The Guardian en bra tidning, eller sajt, att läsa. När det händer något stort under Brexit, som en omröstning i det brittiska parlamentet eller ett toppmöte i EU, så brukar det finnas en liveblogg där läsarna kan skriva sina kommentaren. Genom att läsa, och delta och skriva, kommentarer får du en fördjupad förståelse kring Brexit.

Den brittisk public service-kanalen heter BBC, deras motsvarighet till SVT. På BBC:s sajt hittar du både mycket nyheter, tv-serier och filmer. BBC producerar nyheter på en mängd språk och har också en särskild internationell kanal.

Tyskland

I Tyskland finns det många välrenommerade tidningar, som Süddeutsche Zeitung och Frankfurter Allgemeine Zeitung, FAZ. Det var i Tyskland som journalister från många länder samlades för att arbeta med Panama- och Paradisdokumenten. Som europé kan det vara extra intressant att läsa tyska nyhetssajter, då Tyskland är det starkaste landet i Europa.

USA

Det finns både flera stora nyhetskanaler och tidningar i USA. Bland de mest kända är CNN, New Yorks Time och Washington Post. De amerikanska nyheterna fokuserar mer på USA, hemlandet, och mindre på omvärlden i jämförelse med europeiska nyhetssajter. Dels är USA ett mycket stort land, dels avspeglar det amerikanernas intresse. Om du ska resa till USA är det en god idé att läsa olika nyhetssajter för att få en större förståelse för just den delstat som du ska besöka. Både kultur och nyheter skiljer sig åt från delstat till delstat.