Fungerar nyhetsbrev fortfarande som marknadsföring?

Du är säkerligen en av många som har inkorgen full av nyhetsbrev och reklam från diverse företag och tidningar. Hur många av dessa brukar du läsa eller ens öppna? Sannolikheten är att de åker i skräpposten innan vi ens har hunnit klicka på dem. Med detta i åtanke kan man fråga sig om det verkligen är en effektiv marknadsföring, både för tidningar och andra kanaler. Det kan absolut vara det men då måste det användas på rätt sätt. Du måste veta hur du ska nå fram till dina kunder och vad som kan locka dem att öppna e-postutskicken.

Ta hjälp av effektiva verktyg

Om du har en bred kundbas kan det vara svårt att skicka ett nyhetsbrev som tilltalar alla. Därför finns det flera effektiva nyhetsbrev verktyg som kan hjälpa dig. Hos Rule.se kan du registrera dig och skapa nyhetsbrev direkt i deras program. Du kan även skicka dem därifrån och se siffror över hur de mottas av dina kunder. Dessutom kan du anpassa dina nyhetsbrev så att inte alla mejl skickas till alla kunder. Du kan alltså anpassa innehållet så att det tilltalar varje enskild kund. På så sätt kommer du ha större chans att nå ut med ditt budskap och det du vill säga.

Vad finns det för fördelar med att skicka nyhetsbrev?

Det finns faktiskt flera stora fördelar med att använda sig av nyhetsbrev i sin marknadsföring. För det första kan du nå en väldigt stor målgrupp på ett enkelt sätt. På din hemsida kan du till exempel uppmuntra folk till att signa upp för nyhetsbrevet och lämna sin e-post. Du kan även locka med en liten rabattkupong om du har en e-shop eller vill sälja något. Det är också ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med många andra reklamkanaler. Eftersom det idag är så enkelt att dela mejl och andra meddelanden kan dina kunder sprida ditt budskap vidare utan att du själv behöver göra något. Du kan alltså nå en större räckvidd än vad du först tänkt dig.

En annan fördel är att du enkelt kan välja profil på dina nyhetsbrev. Tanken kan vara att bygga upp kundrelationen till dina läsare eller medlemmar eller att ge ökad försäljning. Genom att mäta dina nyhetsbrev ser du vilka som öppnas och vilka länkar som de väljer att klicka på. Du kan alltså lära känna dina kunder och se vad som funkar och vad som inte funkar.

Hur får jag folk att öppna nyhetsbrevet?

Ämnesraden är det absolut viktigaste här. Den blir ofta helt avgörande för om dina läsare ska öppna mejlet eller inte. Fundera på vad som lockar dina läsare och använd gärna personliga referenser. Undersökningar visar på att folk föredrar personligt tilltalade mejl istället för uppenbara massutskick. Håll budskapet kort och tydligt med något som lockar till vidare läsning.