Plugga till högskoleprovet genom att läsa dagstidningar

Står ditt hopp till högskoleprovet när det gäller att komma in på det program du önskar? Då är det förstås viktigt att du pluggar inför det. Ett sätt är naturligtvis att plugga traditionellt genom att läsa böcker och titta på gamla prov, men du borde också ägna dagstidningar en tanke.

Det speciella med högskoleprovet är att det bygger mycket på din allmänbildning och den kunskap du har inhämtat under hela din studietid. Det kan alltså vara svårt att hårdplugga in allt det du behöver veta. Funderar du över ditt högskoleprov, hur det är upplagt och vilka knep och tricks som finns för att lyckas? Då är ett besök på Högskoleprovguiden bra att göra. Där kan du få massor med matnyttig information om detta mytomspunna prov.

Plugga utan att du tänker på det

När det gäller att studera till prov så tänker sig de flesta en stor hög med böcker och ett tyst rum. Så behöver det dock inte vara. Ju mer kunskap du lyckas infoga naturligt i din vardag, desto bättre kommer det att gå. Ett perfekt sätt för dig att allmänbilda dig är att varje dag läsa dagstidningarna. Eftersom högskoleprovet består av en engelsk del är det fördelaktigt att även läsa dagstidningar på engelska för att utöka ditt ordförråd. Svensk ordförståelse är också en del av provet. När du tar del av olika artiklar, till exempel till morgonkaffet, så utökar du ditt ordförråd utan att du tänker på det. Här finns en artikel som ger ytterligare tips på hur du ska gå tillväga för att lyckas med provet. Att kontinuerligt ta in kunskap är ett framgångsrikt sätt att studera på. När du läser något som är intressant tenderar det att fastna bättre i hjärnan än om du i panik försöker pressa in kunskap i huvudet.

Lätt att få tillgång till dagstidningar

Det är också bra att plugga genom att läsa dagstidningar just för att det ofta är helt gratis om du väljer att göra det online. På nätet har du tillgång till nästan alla världens dagstidningar och kan välja och vraka. Glöm inte heller att många livsstilsmagasin och andra tidskrifter även de finns att tillgå online.

Anmäl dig i tid

Glöm inte att du inte bara ska plugga till provet, du måste även komma ihåg att anmäla dig i tid. I år har rutinerna kring högskoleprovet sett annorlunda ut på grund av coronapandemin. Det gör att det nu kan vara extra viktigt att vara ute i god tid eftersom provet skrivs i mindre grupper. Exakt hur nästa prov kommer att se ut är inte riktigt fastställt i skrivande stund. Det ser dock ut som att det kommer hållas högskoleprov även 2021.