Hänt Extra

Tidningen Hänt Extra är en veckotidning som framför allt riktar in sig på kändisnyheter och vad som sker och inte sker i kändisvärlden. Här är målgruppen främst kvinnor i 20 till 40-års åldern men tidningarna köps av en hel del människor som vill veta vad de rika och berömda sysslar med. Tidningen grundades 1983 av Karin Lennmor.

Från början var Hänt Extra ett så kallat extranummer som utkom som undertidning till “Hänt i Veckan”. Denna veckotidning var mycket populär och gavs ut 1964 till 1994, då tidningen till mångas besvikelse ingick ett samarbete “Röster i radio-TV” och bildade veckotidningen “Se & Hör”. 2014 lades denna tidning ner och “Hänt i Veckan” gjorde comeback.

Tidningar som skriver om kända människor och deras liv uppfattas ofta som mindre seriösa än andra tidningar. Ofta kallas de för skvallertidningar, vilket ibland kan vara en nedsättande beskrivning. Det finns lagar och regler som alla journalister måste förhålla sig till och i de fall som bristfälliga källor har används eller ett felaktigt rykte har tryckts kan det bli fråga om rättsliga efterspel. Många kändisar har motstridiga känslor när det gäller tidningar som bevakar deras liv. De får den uppmärksamhet som de önskar samtidigt som privatlivet ofta hamnar i offentlighetens ljus.